Spegelmannen
Lars Kepler
Därför ska du läsa denna:
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Har du tröttnat på att serieknarka krimserier på Netflix? Längtar du efter att läsa något ruggigt spännande istället, som får dig att stanna uppe sent och bara läsa ett kapitel till, och ett till? Lars Keplers böcker om Joona Linna har skrämt slag på folk i över sextio länder, och om du gillar välsnickrade och överraskande intriger är det här ett hett lästips för dig!"

Om boken:

Jenny vaknar av att hon håller på att kräkas. Axlarna värker, handlederna bränner. Munnen är övertejpad. Hon ligger bunden inne i en långtradare. Det sista hon minns är att hon går hem från skolan, när en stor långtradare svänger in bakom henne. Mannen som kört lastbilen slår plötsligt ner henne och hon får en kall trasa över munnen och näsan. Golvet hon ligger på är smutsigt av torr lera och svarta löv. Det är när hon får syn på två avbrutna naglar med rött lack, avslitna hårstrån och blod som runnit nerför en stolpe som hela hennes kropp börjar skaka.

Fem år senare.

Det är natt och regnet öser ner över Stockholm. På lekplatsen bakom Handelshögskolan hänger en ung kvinna ett par meter upp i luften under en av klätterställningarna med en stålvajer om halsen. Några timmar senare är stora delar av Observatorielunden avspärrad.

När kriminalkommissarie Joona Linna går igenom övervakningsfilmerna från lekplatsen upptäcker han en man som står helt stilla med ansiktet vänt mot platsen där den unga kvinnan befinner sig. Han borde i denna stund se allt som händer, men visar inga tecken på det. Sedan går han sakta sin väg … Vem är han? De måste få tag i honom så fort som möjligt.

Så försvinner ännu en ung flicka …

Läs mer

Läs mer
  • BLODIGT
  • THRILLER
  • TWISTS & TURNS
  • POLISKRIM
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100164218

ANTAL SIDOR
522

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100164218

ANTAL SIDOR
522

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen
Januaris böcker
Malin Stehn Malin Ste...
Sofie Weidemann Sofie Wei...
Colson Whitehead Colson Wh...
Tessa Hadley Tessa Had...
Anders Hansen Anders Ha...