Livlina
Happy Jankell
Därför ska du läsa denna:
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Skådespelerskan Happy Jankell, dotter till Thorsten Flinck och Annika Jankell och syster till Félice Jankell, debuterar som författare med Livlina om en ung kvinna i dagens Stockholm. När Liv och en äldre läkare med svajig moralisk kompass inleder en destruktiv relation, förändras tillvaron över en natt och såriga hemligheter i Livs familj avslöjas."

Om boken:

Liv bor i Stockholms innerstad och jobbar timmar på ett kafé. Hon är hypokondriker och hanterar sin ångest med hjälp av mediciner, terapi och ett och annat destruktivt Tinder-ragg. Hon har ingen direkt utstakad plan för sitt liv, inte som sin perfekta storasyster Lina. Trots att de är av samma kött och blod är de varandras motsatser: Lina har allt, Liv har inget. Inte ens sorgen efter deras döda pappa hanterar de på samma sätt.

Sent en kväll när ångesten kommer krypande och Liv har klåda på bröstet ringer hon upp nätdoktorn Care Call. Hon är stammis hos dem och hoppas på en läkare som kan gå med på att skriva ut tabletterna hon vill ha för att varva ner. Så dyker ett nytt ansikte upp på skärmen, doktor Mårten Ekblad, och Liv får direkt en bra känsla. Det är något med hans blick, och när han pratar med henne känner hon sig lugnare. Snygg är han också. De får en speciell kontakt, han verkar förstå situationen och säger saker som får henne att känna sig sedd och förstådd. När han ber henne att visa hudrodnaden på bröstet och ta av sig på överkroppen, känner hon att de är på väg att gå över en gräns för vad som egentligen är tillåtet. Hon lockas av det och detta blir startskottet för en kedjereaktion av händelser som förändrar allt …

Läs mer

Läs mer
  • DEBUT
  • FAMILJEDRAMA
  • MÖRKA HEMLIGHETER
  • SEX
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157863

ANTAL SIDOR
380

FÖRLAG
Bokförlaget Forum
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157863

ANTAL SIDOR
380

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen

Happy Jankell:

"Jag vaknar varje morgon och kan knappt tro att jag skrivit en bok. 😊

Livlina är en berättelse om hur det är att vara ung i dagens Stockholm, om hur är det att lida av stark dödsrädsla och om hur lätt det att bli utnyttjad om man är skör och har hamnat lite på villoväger. Och om systerskap."

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen
Januaris böcker
Malin Stehn Malin Ste...
Sofie Weidemann Sofie Wei...
Colson Whitehead Colson Wh...
Tessa Hadley Tessa Had...
Anders Hansen Anders Ha...