Brinn mig en sol
Christoffer Carlsson
Kerstin, redaktör

1986 sker första mordet i den halländska byn. Polismannen Sven Jörgensson ägnar sitt liv åt att jaga gärningsmannen. Trettio år senare återvänder en författare till bygden för att ta reda på sanningen. Eoerhört skickligt berättad historia med smart intrig, stark tidskänsla och trovärdiga karaktärer.

Om boken:

Samma kväll som statsminister Olof Palme mördas i Stockholm hittas en ung kvinna våldtagen och mördad i en bil i byn Tiarp utanför Halmstad. Polismannen Sven Jörgensson är först på brottsplatsen och utredningen hamnar på hans bord. Två månader senare försvinner 23-åriga Frida Östmark spårlöst i Ringenäs när hon är på väg hem. Senare hittas hennes cykel slängd i gräset vid vägkanten och lite längre bort hennes ryggsäck, men av Frida finns inte ett spår. Är det samme gärningsman? Sven är övertygad om det. Febrilt letar han efter någon koppling mellan de unga kvinnorna. Han måste hitta gärningsmannen, den man som nu fått namnet Tiarpsmannen, innan han skördar fler offer. Vem är han? Vem står näst på tur?

Trettio år senare återvänder en författare till sin hembygd. Han utforskar allt han kan om Tiarpsmorden, han vill reda på allt om Vidar och hans pappa Sven och morden för att skriva om dem. Men vilket är hans egentliga ärende?

Läs mer

Läs mer
  • LÄSARFAVORIT
  • MORDGÅTA
  • POLISKRIM
  • BLADVÄNDARE
  • ÅRETS BOK-NOMINERAD
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100183028

ANTAL SIDOR
446

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100183028

ANTAL SIDOR
446

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen

Christoffer Carlsson:

"Brinn mig en sol är en seriemördarroman. Fast olik de flesta andra seriemördarromaner. 

Det är också en roman om sökandet efter mening och om sanning. För mig personligen var det ganska akuta frågor när jag skrev romanen. Och jag tror kanske att det märks när man läser den."

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen
Januaris böcker
Malin Stehn Malin Ste...
Sofie Weidemann Sofie Wei...
Colson Whitehead Colson Wh...
Tessa Hadley Tessa Had...
Anders Hansen Anders Ha...