Shuggie Bain
Douglas Stuart
Petra, marknadsansvarig

När Agnes är nykter älskar och stöttar hon sin yngste son Shuggie och möter världen med högburet huvud. Men hennes drömmar om ett bättre liv drunknar i misären i ett nedgånget gruvsamhälle i 1980-talets SkottlandEn hjärtekrossande berättelse om en pojkes envisa kärlek till sin mamma.

Om boken:

Shuggie är en ensam pojke med stort hjärta. Han kämpar för att vara lite mer som alla andra och har en hemlighet som är uppenbar för de flesta i hans närhet men som han själv inte riktigt vågar konfronteras med. Hans mamma Agnes gör allt hon kan för att stötta honom, men i perioderna när hon dricker glider hon undan honom.

Agnes är en drömmare och unnar sig ibland en ny klänning för att pigga upp den annars ganska usla tillvaron. När hon virvlar runt på dansgolvet kan hon släppa tankarna på det skrala bankkontot, om så bara för en stund. Men egentligen är suget efter en drink starkast av allt. Under den festglada ytan är hon djupt olycklig över att ha en notoriskt otrogen man och ett liv fyllt av besvikelser.

Hennes yngste son, Shuggie, är van att ta hand om sin mamma när hon mår dåligt. De lever nästan som i symbios, och när Agnes är nykter är hon underbar. Det är hon som lär honom att alltid behålla värdigheten inför plågoandar. Man måste, som hon säger, fortsätta dansa vad som än händer.

Men inte ens Agnes kan förneka nöden när Shuggies pappa överger dem i ett nedgånget gruvsamhälle utanför Glasgow, där de fattiga grannarna beter sig som gamar. Drömmen om ett bättre liv glider längre och längre bort och Shuggie gör allt han kan för att rädda sin mamma …

Läs mer

Läs mer
  • ÅRETS BOK-NOMINERAD
  • KÄRLEK
  • DISKBÄNKSREALISM
  • DEBUT
  • FAMILJEDRAMA
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182472

ANTAL SIDOR
463

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

ÖVERSÄTTARE
Eva Åsefeldt
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182472

ANTAL SIDOR
463

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

ÖVERSÄTTARE
Eva Åsefeldt

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen
Januaris böcker
Malin Stehn Malin Ste...
Sofie Weidemann Sofie Wei...
Colson Whitehead Colson Wh...
Tessa Hadley Tessa Had...
Anders Hansen Anders Ha...