Flickan som fick en röst
Abi Daré
  • ÅRETS BOK-NOMINERAD
  • HOPPFULLT
  • STARKA KARAKTÄRER
  • MÅSTE PRATA OM
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789164207005

ANTAL SIDOR
395

FÖRLAG
Piratförlaget

ÖVERSÄTTARE
Erik MacQueen

Hjärtskärande och upplyftande om rätten till ett eget liv!
Sophie, Årets bok-juryn

När mamman dör gifts 14-åriga Adunni bort. De svårigheter hon drabbas av i hemlandet Nigeria tystar henne tillfälligt, men med mammans ord om vikten av utbildning inom sig höjer hon sin röst och får andra att lyssna. En angelägen roman med ett starkt budskap, förmedlat av en oförglömlig hjältinna.

Om boken:

Sedan fjortonåriga Adunnis mamma dog har hennes röst ekat inom henne: Om du inte går i skolan kommer de gifta bort dig. Din utbildning är din röst, mitt barn. Men nu säger Adunnis pappa att han inte har några pengar till hyran och att Morufu, en äldre man i grannbyn, lovat att betala både hyra och mat om han får Adunni som sin tredje hustru.

Som bortgift ser Adunni sin dröm krossas. Men någonstans inom sig finner hon styrkan att inte ge upp. Hon lyckas rymma och med förhoppningen om ett bättre liv hamnar hon som hembiträde hos en välbärgad familj i Lagos.

De ofta grymma svårigheter Adunni drabbas av som dotter, hustru och tjänare tystar henne tillfälligt. Men med sin mammas kärleksfyllda och uppmuntrande ord klingande inom sig inser att hon måste stå upp inte bara för sig själv utan även för andra. Envist försöker hon finna ett sätt att höja sin röst – och få andra att lyssna …

Läs mer

Septembers böcker

Andreas Norman
Silje Ulstein
Paula Hawkins
Bryan Washington
Martin Nordin