Je m'appelle Agneta
Emma Hamberg
  • ÅRETS BOK-NOMINERAD
  • DRÖM DIG BORT
  • HOPPFULLT
  • KÄNSLOSTORM
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789164206725

ANTAL SIDOR
314

FÖRLAG
Piratförlaget

Vilken livsglädje – ett lyckopiller i bokform!
Helena, Årets bok-juryn

Agneta är 49 år och har bleknat in i tapeten. Men en dag får hon syn på en annons och något vaknar inom henne. På vinst och förlust beger hon sig till en liten by i Provence. Äventyret kan börja! En egensinnig, färgstark och sprudlande roman som gör läsaren sugen på ost, vin, bakverk – och livet!

Om boken:

Alla människor kan delas in i färggrupper numera. Agneta gjorde testet på jobbet. Man kan vara röd och vilja bestämma mycket, härligt gult kreativ, harmoniskt grön eller blått principfast. Men Agneta passar inte in i någon färg. Hon är nämligen genomskinlig.

Eller osynlig, tänker hon samtidigt som hon låtsas äta ”frukosten från helvetet”, bestående av kall gröt som jäst över natten. Hennes man Magnus har förbjudit socker, fett och vin i hushållet.

Plötsligt fastnar hennes ögon på en besynnerlig annons i tidningen. Det är något om en äldre pojke som bor i ett jättestort hus i en by i Provence och behöver hjälp av någon som pratar svenska. Innan Agneta vet ordet av har hon svarat.

Några dagar senare befinner hon sig, till sin egen och Magnus stora förvåning, i en liten by i Provence. Där väntar ett ombyggt gammalt kloster – och en helt annan gammal pojke än den hon trott.

Men så snart chocken lagt sig vaknar något i Agneta. Hon frossar i goda ostar och bakverk, blir vän med en fransk dam som har en hemlig syateljé på vinden och stamgäst hos en barägare med nötbruna ögon. Och kanske möter hon en totalt oväntad själsfrände …

Läs mer

Septembers böcker

Andreas Norman
Silje Ulstein
Paula Hawkins
Bryan Washington
Martin Nordin