Överlevarna
Alex Schulman
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Ta en välbehövlig paus från dina egna syskonbråk och diskussioner och fly in i Schulmans syskongräl istället! Tillbakablickar till uppväxten blandas med en uppgörelse mellan tre bröder som blossar upp i nutid. Intressanta och överraskande vändningar!"

Om boken:

Bröderna Nils, Benjamin och Pierre har åkt tvärs över landet, tillbaka till torpet som ingen av dem besökt på tjugo år, för att sprida sin mammas aska. För ett dygn sedan tömde de sin mammas lägenhet. I en låda hittade de ett brev med orden Om jag dör. Där skriver hon att hon vill att hennes aska ska spridas i sjön utanför torpet, inte bredvid pappan på kyrkogården. Hon var en lynnig mamma; älskad men utan tålamod och nära till irritation och ilska som drabbade både pappan och sönerna. 

Under dagen på torpet halkar de in i sina gamla roller. Storebror Nils är lika irriterande duktig som han alltid varit, lillebror Pierre är gränslös och provocerande och mellanbrodern Benjamin försöker medla mellan dem. Barndomens sår blossar upp och gränsen mellan kärlek och hat är hårfin. 

Nu är båda föräldrarna döda. Kvar finns bröderna för att reda ut allt. Så även den största tragedin som löper som en osynlig taggtråd genom deras liv – den som utspelades en sommar på torpet och som de aldrig talat om. Kvällen slutar med att en polisbil med blåljus kör in på gården till det värmländska torpet. Vad var det egentligen som hände?

 

Läs mer

Läs mer
  • STARKA KARAKTÄRER
  • TWISTS & TURNS
  • FAMILJEDRAMA
  • SNACKIS
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182496

ANTAL SIDOR
269

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182496

ANTAL SIDOR
269

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen
Januaris böcker
Malin Stehn Malin Ste...
Sofie Weidemann Sofie Wei...
Colson Whitehead Colson Wh...
Tessa Hadley Tessa Had...
Anders Hansen Anders Ha...