Där kräftorna sjunger
Delia Owens
  • STARKA KARAKTÄRER
  • FAMILJEDRAMA
  • BUDSKAP
  • LÄSARFAVORIT
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137154831

ANTAL SIDOR
369

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

ÖVERSÄTTARE
Cecilia Berglund Barklem

Därför älskade jag den här boken:
Kerstin, redaktör

Hör du till en av de lyckans ostar som inte har läst den här världssnackisen än? Kanske blev du skeptisk av att den blev så hajpad? Men jag lovar, den förtjänar varenda pris och hyllning den fått, och den är en sådan där bok som stannar kvar hos läsaren, länge.

Om boken:

I våtmarken, där vattnet flyter ihop med himlen, står skjulet där sexåriga Kya bor. En morgon hör hon nätdörren smälla igen och springer ut på verandan. Med stora ögon ser hon sin mamma gå i högklackade skor längs den sandiga gången. Mamman har aldrig förut gett sig av utan att säga vart. Kya väntar. Men morgonen blir till kväll utan att hon kommer tillbaka. 

Snart driver Kyas syskon också bort ett efter ett. De är alla rädda för sin våldsamma far, men Kya är yngst och har ingenstans att ta vägen. Istället lär hon sig att hålla sig undan och klara sig på egen hand. Och en dag är pappa också borta. 

Kya söker sig till djuren och naturen. En dag möter hon en pojke som blir hennes vän – och med tiden mer än så. Kya växer upp till en skönhet och så småningom får fler män upp ögonen för henne. Ensam i vildmarken är hon utsatt för såväl skvaller som ovälkomna besök. En dag sker ett mord i våtmarken och bybornas fördomsfulla blickar vänds mot ”träskflickan”… En stor berättelse om naturens krafter, gruppmentalitet och ensamhetens pris.

Läs mer

Septembers böcker

Andreas Norman
Silje Ulstein
Paula Hawkins
Bryan Washington
Martin Nordin