Samlade verk
Lydia Sandgren
Därför ska du läsa denna:
Kerstin
Redaktör på Bookie

"När man läser Samlade verk får man verkligen komma in i karaktärernas allra innersta skrymslen och vrår, man blir alldeles trollbunden och det här är en bok som stannar kvar långt efter att man läst den sista sidan. Bästa debutromanen från 2020!"

Om boken: 

I Göteborg förbereds en stor utställning över konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Vart psykologstudenten Rakel än vänder sig möter hon sin försvunna mamma Cecilias ansikte på utställningsaffischerna som är tapetserade över stan. Mamman lämnade gåtfullt familjen för tio år sedan. Rakels pappa, förläggaren Martin Berg, är också nära vän med konstnären Gustav Becker. När utställningen drar igång slungas den ensamstående pappan Martin in i en omtumlande livskris och minnena kommer tillbaka från tiden när Cecilia, Gustav och Martin hade en laddad vänskap med starka band.

Detta är en familjeskildring som sträcker sig över två generationer där vi får följa familjens liv i Göteborg och Paris från 1970-talet fram till idag.

Det här är perfekt läsning för dig som längtar efter en superintressant och stor roman om litteratur, skrivande, mångårig vänskap och konst! Samlade verk är en av de mest omtalade svenska böckerna som kom ut 2020, och den har hyllats lika mycket av kritiker som läsare. Boken är nästan 700 sidor, men när man läser vill man aldrig att den ska ta slut. En sann och äkta läsupplevelse utöver det vanliga!

Läs mer

Läs mer
  • LÄSARFAVORIT
  • LÅNGLÄSNING 500+
  • STARKA KARAKTÄRER
  • DEBUT
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100180409

ANTAL SIDOR
689

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100180409

ANTAL SIDOR
689

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen
Januaris böcker
Malin Stehn Malin Ste...
Sofie Weidemann Sofie Wei...
Colson Whitehead Colson Wh...
Tessa Hadley Tessa Had...
Anders Hansen Anders Ha...