Flicka, kvinna, annan
Bernardine Evaristo
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Så här löd motiveringen när den här boken vann det tunga Booker-priset 2019: ”En imponerande, stark roman om svarta familjer i Storbritannien, om deras kamp, smärta, skratt, längtan och kärlek. Stilen är passionerad, rakbladsvass, full av energi och humor.” Vi kunde inte sagt det bättre själva, helt eniga!"

Om boken:

Amma och Dominique stannar kvar tills de blir utkastade. Under kvällen har de druckit ett oräkneligt antal glas rödvin och kommit överens om vad de ska göra. De vill bli skådespelare och för att uppfylla sin dröm har de kommit fram till att de måste starta ett eget teatersällskap. Det känns som den enda lösningen, eftersom det inte verkar finnas plats för svarta eller asiatiska kvinnors berättelser i de etablerade teatergrupperna.

Många år senare är Amma en radikal pjäsförfattare som i medelåldern ser sin karriär ta fart. Nu ska hon sätta upp en pjäs på National Theatre, ett genombrott som förunnats få svarta dramatiker. I publiken sitter hennes dotter, gamla vänner och älskare – var och en med sin egen historia, och med olika erfarenheter av att leva som svart i England.

Yazz är 19 år och pluggar engelsk litteratur. Hon vill bli journalist med en egen frispråkig spalt i någon tidning som har läsare över hela världen eftersom hon vill nå ut till så många som möjligt med det hon har att säga. Hon tror på sin egen förmåga i stort men ligger ändå sömnlös ibland och oroar sig för saker, som att tänk om hon blir ensam hela livet om hon inte skaffar sig en riktig pojkvän nu, om hon väntar för länge? Här får vi möta många olika svarta kvinnor med olika bakgrund, ålder, yrken, familjer, sexuell läggning, drömmar, kreativa utlopp och rädslor som de brottas med på olika sätt. Stark och upplyftande läsning!

Läs mer

Läs mer
  • VÄGSKÄL I LIVET
  • HBTQIA
  • BUDSKAP
  • STARKA KARAKTÄRER
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100187675

ANTAL SIDOR
400

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

ÖVERSÄTTARE
Niclas Nilsson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100187675

ANTAL SIDOR
400

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

ÖVERSÄTTARE
Niclas Nilsson

Decembers böcker

Emma Cline
Johan Theorin
David Lagercrantz
Liv Strömquist

Decembers böcker

Emma Cline
Johan Theorin
David Lagercrantz
Liv Strömquist
Decembers böcker
Emma Cline Emma Clin...
Johan Theorin Johan The...
David Lagercrantz David Lag...
Liv Strömquist Liv Ström...