Händelserna på hästgården
Anna Bohlin & Ulrika Fåhreus
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Övergreppen på ridskoleelever som ägde rum på en hästgård utanför Stockholm på 80- och 90-talen har fått stor uppmärksamhet i media. Här berättar förövarens familj om vad som pågick bakom kulisserna och om den psykiska och fysiska terror som de levde under."

Om boken: 

Annas första minne av honom är på en ridtävling när hon är 13 år gammal. Hon ser en av tävlingens bästa ryttare rida fram till en lång, elegant och välklädd man med rödblont hår och hästhandlarkeps. Det är någonting speciellt med mannens utstrålning som får henne att haja till.

Hela Annas liv kretsar kring hästar, och när hon blir fjorton år gammal får sin första egna häst, ponnyn Solitär. Året är 1982 och det är en dröm som går i uppfyllelse. Hennes framtidsplan är att bli internationell tävlingsryttare. 

I stallet där Solitär inackorderas stöter hon på den stilige och karismatiske mannen igen. Han sägs kunna träna de mest omöjliga hästar till att bli framgångsrika tävlingshästar. Från den dagen iakttar Anna allt han gör. Hans ridning och hans förmåga att lyfta både ryttare och hästar till nya nivåer imponerar stort på henne. Han lovar att göra henne till stjärna, och hon tror honom. Det är i hans närhet hon kan bli bättre, han kan bli hennes biljett till den riktiga tävlingsvärlden. Som alla andra i omgivningen charmas hon av honom och tillbringar all ledig tid på hästgården där hon sliter hårt. 

När Anna precis fyllt sexton år tar han hennes oskuld. Mannen får henne att känna sig utvald, sedd och speciell. Snart inleder de en relation.

Han är inte bara charmig och blixtrande intelligent. Han kan föra sig i vilken miljö som helst, och talar med lätthet med alla sorters människor. Han kan få alla i sin närhet att känna sig betydelsefulla. Men samtidigt är han våldsam, hetsig, manipulativ och hans aptit på unga tjejer är omättlig …Tillvaron förvandlas så småningom till en mardröm för dem alla.

Det dröjer över 30 år innan Anna tar sig loss från det helvete som kom att bli hennes och barnens vardag på den till synes idylliska hästgården.

Läs mer

Läs mer
  • BASED ON A TRUE STORY
  • GRÅTVARNING
  • KÄNSLOSTORM
  • BLADVÄNDARE
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157467

ANTAL SIDOR
298

FÖRLAG
Bokförlaget Forum
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157467

ANTAL SIDOR
298

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

Decembers böcker

Emma Cline
Johan Theorin
David Lagercrantz
Liv Strömquist

Decembers böcker

Emma Cline
Johan Theorin
David Lagercrantz
Liv Strömquist
Decembers böcker
Emma Cline Emma Clin...
Johan Theorin Johan The...
David Lagercrantz David Lag...
Liv Strömquist Liv Ström...