Hummerns sköld
Caroline Albertine Minor
Kerstin, redaktör
Redaktör på Bookie:

"Barndomen är en ö som sjunker i havet. Förr eller senare måste man lämna den och man blir inte mer redo än man blir." Caroline Albertine Minor kallas i sitt hemland Danmark för en av landets mest intressanta författare just nu! Här skriver hon om en minst sagt laddad återförening för tre vuxna syskon …

Om boken:

De tre syskonen Gabel lever helt olika liv. Äldsta dottern Ea har flyttat till San Francisco, där hon bor med fotografen Hector och hans dotter. Mellansystern Sidsel är ensamstående mamma till lilla Laura och arbetar som konservator på Glyptoteket i Köpenhamn, medan deras lillebror Niels hankar sig fram som affischuppsättare och flyttar runt på diverse tillfälliga adresser. 

Med åren har syskonens olikheter vuxit till ganska stora avstånd mellan dem, men plötsligt vill ödet att de ska närma sig varandra och sin gemensamma historia.

Det börjar med att Ea deltar i en misslyckad seans i San Francisco. Där kan det vara så att hon får kontakt med sin döda mamma, händelsen är i alla fall väldigt omskakande och får henne att för första gången på många år ta kontakt med sin bror Niels.

Samtidigt erbjuds Sidsel ett prestigefullt uppdrag. Någon från Glyptoteket måste åka till British Museum i London och ta hand om ett antikt konstverk. Sidsel tackar ja, innan hon vet om hon kan ordna barnvakt åt Laura. I London bor dessutom mannen som – helt ovetandes – är pappa till hennes dotter. Är det här rätt tillfälle att ta kontakt med honom igen?

Niels ställer upp och lovar att ta hand om Laura. Men han berättar inte att han samtidigt tänker besöka syskonens moster – som Sidsel inte kan förlåta för något som hände när hon skulle passa Laura. Det blir några omvälvande dagar när syskonen tvingas konfrontera sina drömmar, lögner och livsval …

Läs mer

Läs mer
  • FAMILJEDRAMA
  • KÄNSLOSTORM
  • TANKEVÄCKANDE
  • VÄGSKÄL I LIVET
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146237235

ANTAL SIDOR
285

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

ÖVERSÄTTARE
Johanne Lykke Holm
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146237235

ANTAL SIDOR
285

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

ÖVERSÄTTARE
Johanne Lykke Holm

Decembers böcker

Emma Cline
Johan Theorin
David Lagercrantz
Liv Strömquist

Decembers böcker

Emma Cline
Johan Theorin
David Lagercrantz
Liv Strömquist
Decembers böcker
Emma Cline Emma Clin...
Johan Theorin Johan The...
David Lagercrantz David Lag...
Liv Strömquist Liv Ström...