Fråga mig igen
Mary Beth Keane
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Följ med till 70-talets New York! Eller närmare bestämt, till en villaförort strax utanför storstaden där det bubblar och händer mycket under den välpolerade ytan … Här får vi följa två familjer vars öden länkas samman av vänskap, kärlek och – en tragedi."

Om boken:

Till en början är Lena Gleeson emot maken Francis förslag. Han är polis och har jobbat nattskiftet och nu vill han att hon ska följa med honom och titta på ett hus. Visserligen inser hon också att de inte kan bo hemma hos hennes föräldrar hur länge som helst. Men varför måste huset ligga just i Gillam? Leena tycker att den lilla staden är som en låtsasvärld.

Men Francis har bestämt sig. Han nöter ner Lenas motstånd med sina argument om att hon kan fortsätta jobba eftersom det är så smidigt att ta bussen in till New York. Att hon kan skaffa sig vänner snabbare än någon annan. Att det är gedigna hus från 20-talet.

Francis vet att han inte kan förklara för Lena att det är han som behöver träden och lugnet som motvikt till allt våld han ser på jobbet. Han brukar alltid säga att polisjobbet är bra, något annat behöver hon inte veta.

Men bara ett par veckor efter att Lena och Francis flyttat till Gillam är Lena i nionde veckan och dagarna hon ska fortsätta jobba är därmed räknade.

Hade Francis vetat vad som skulle hända hade han aldrig föreslagit för sin poliskollega Brian Stanhope att köpa grannhuset. För det är när Brian och hans hustru Anne flyttar in på gatan som de verkliga problemen börjar. Lena längtar efter vänskap, men Anne avvisar henne bestämt.

Barnen verkar dock vara lyckligt ovetande om spänningarna mellan de vuxna. I stället växer en stark vänskap fram mellan grannbarnen Kate Gleeson och Peter Stanhope. De blir oskiljaktiga och med åren övergår vänskapen till kärlek.

Men något är väldigt fel bakom de välputsade villafasaderna. Och en dag är den våldsamma tragedin ett faktum …

Läs mer

Läs mer
  • FAMILJEDRAMA
  • KÄNSLOSTORM
  • LÄSARFAVORIT
  • KÄRLEK
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100183974

ANTAL SIDOR
407

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

ÖVERSÄTTARE
Julia Gillberg
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100183974

ANTAL SIDOR
407

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

ÖVERSÄTTARE
Julia Gillberg

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen
Januaris böcker
Malin Stehn Malin Ste...
Sofie Weidemann Sofie Wei...
Colson Whitehead Colson Wh...
Tessa Hadley Tessa Had...
Anders Hansen Anders Ha...