Rebell
Rahaf Mohammed
Karin
redaktör Bookie

”En sann, fruktansvärd historia och en riktig känslobomb. Känner mig rasande över den vidriga könsapartheid som tvingar flickor att bli sina bröders slavar. Men här finns också inspirerande mod och orubbligt hopp!”

Den här boken kommer få dig att koka!

Rahaf Mohammed blev känd när hon flydde från Saudiarabien 2019. På Bangkoks flygplats barrikaderade hon sig på sitt hotellrum och twittrade efter hjälp. Så småningom lyckades hon ta sig till Kanada där hon idag lever under dödshot. Det här är historien om hennes händelserika liv.

Rahaf minns sina första lyckliga år i livet, en barndom fylld av skratt. Tills hon blir åtta år och hennes värld börjar begränsas, hon får inte längre cykla, simma eller ens gå utomhus för att leka. Och det är bara början.

Hon tränas till undergivenhet, enligt det strikta Saudiarabiska samhällets traditioner. Hon blir sina bröders slav och våld blir en del av vardagen. Men med tiden börjar hon ifrågasätta alla de övergrepp och orättvisor som sker i hennes hem och land. Inte minst lagen som säger att kvinnor är underordnade män och förmyndarsystemet som innebär att en kvinna inte får fatta beslut som gäller henne själv. Istället måste en manlig släkting fatta besluten åt henne.

Hon börjar sminka sig, hon klipper av sitt hår – trots förbud och farliga konsekvenser. Vid femton års ålder hittar hon likasinnade i ett underjordiskt nätverk – ateister, feminister och homosexuella. Det blir början på tre års planerande av en livsfarlig flykt från det stängda kungariket.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157160

ANTAL SIDOR
223

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Manne Svensson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157160

ANTAL SIDOR
223

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Manne Svensson

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Rahaf Mohammed

Hon föddes 2000, har kallats för världens modigaste tonåring och 2019 utsågs hon av Time Magazine till en av världens mest inflytelserika personer på internet efter sin dramatiska flykt, där hon låste in sig på sitt hotellrum på Bangkoks internationella flygplats twittrade efter hjälp. På bara någon timme hade hashtagen #SaveRahaf inkluderats i en halv miljon tweets och människorättsorganisationer engagerade sig i hennes fall.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna