Städerskan
Nita Prose
Kerstin
redaktör Bookie

"Känner du dig lite ringrostig när du ska mingla på fest eller småprata med kollegorna vid kaffeautomaten? Om svaret är ja, så är det perfekta botemedlet att läsa om den 25-åriga hotellstäderskan Molly – en avväpnande och socialt utmanad huvudperson som påminner lite om Eleanor Oliphant!"

 

Lättsamt och mysigt mysterium på hotell!

”Jag är din städerska. Det är jag som städar ditt hotellrum, som smyger in som en ande när du driver runt på stan utan att bry dig det minsta om röran du lämnat efter dig, eller vad jag kan få syn på när du inte är där […] Jag vet så mycket om dig. Men vad vet du egentligen om mig?”

De flesta av gästerna på det lyxiga hotellet där Molly Grey jobbar tycker att städerskor tillhör samhällets absolut lägsta skikt. Men själv kan hon inte tänka sig ett bättre jobb. Speciellt nu när hennes mormor, som alltid hjälpt henne att förstå sig på andra människor, inte finns längre. Sedan hon dog är det som om all färg försvunnit från lägenheten de delat i alla år.

Men när Molly kliver in genom hotellfoajéns glimrande svängdörrar kommer färgerna tillbaka igen och världen känns lite lättare att förstå sig på.

Jobbet är hennes fristad, även om det ibland uppstår gnissel med vissa kollegor som tycker att hon är kantig och udda. Falska människor är det värsta hon vet, och eftersom hon själv inte alltid har koll på när det är läge att vara ärlig så är hon alltid det, för säkerhets skull!

Varje dag utför hon sitt jobb med perfektion – men nu är hon i extra stort behov av dricks för att klara ekonomin. Strax innan hennes mormor gick bort lyckades en så kallad pojkvän länsa både mormors och Mollys bankkonton.

Men en dag förändras Mollys trygga och välinrutade tillvaro totalt. Hon upptäcker att den berömde affärsmannen Mr Black, gäst i taksviten på den våning hon ansvarar för, ligger död i sin säng …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100187033

ANTAL SIDOR
334

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Manne Svensson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100187033

ANTAL SIDOR
334

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Manne Svensson

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Nita Prose

Nita Prose är född 1972 och bosatt i Toronto, Kanada, och har arbetat länge som förläggare. Hennes debutroman Städerskan blev en supersuccé som såldes till mer än 30 länder. Huvudpersonen, den egensinniga hotellstäderskan Molly, blev en riktig läsarfavorit. 

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna