Hennes rykte
Sarah Vaughan
Karin
redaktör

"Skarp psykologisk spänning där vi får följa olika personer och deras motiv, vilket ger en helgjuten bild av den katastrof som närmar sig."

Politikern Emma hamnar i säng med fel person...

Parlamentsledamoten Emma Webster hör mobilen plinga till precis när hon ska låsa upp sin ytterdörr. Ännu ett sms från ett okänt mobilnummer. När hon ser vad som står börjar hon skaka så våldsamt att hon tappar telefonen. 

”Jag ser dig din hora.” 

Emma brinner för sitt jobb. Men ju tydligare hon profilerar sig inom politiken, desto mer hat och hot tvingas hon utstå. När hon ställer upp på en intervju i tidningen The Guardian, hårt sminkad och med självsäkra åsikter, når hatet stormstyrka. Sms, brev och twittermeddelanden om att hon borde våldtas och få frätande syra över sig väller in. Hon försöker borsta av sig oron, men blir alltmer paranoid och känner sig förföljd.

Då Emma drar igång en kampanj för sin hjärtefråga – att ge offer som blivit utsatta för hämndporr på nätet upprättelse – riktas mediernas skoningslösa strålkastarljus mot hennes privatliv i jakt på skandaler. Och inte bara mot henne själv, hennes 14-åriga dotter dras också in. Till råga på allt hamnar Emma i säng med en av Londons mest hänsynslösa skvallerjournalister efter en blöt kväll. 

Kort därefter händer något ofattbart. En eftermiddag när Emma kommer hem till sin övernattningslägenhet är det tyst på ett märkligt sätt. Elen har gått och det är alldeles mörkt, men det känns som att någon är där. När hon lyckas tända lampan hittar hon en livlös kropp nedanför trappan. 
Plötsligt sitter Emma på de anklagades bänk – åtalad för mord på en man som hon har ett synnerligen olämpligt förflutet tillsammans med …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100196141

ANTAL SIDOR
380

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Johan Nilsson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100196141

ANTAL SIDOR
380

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Johan Nilsson

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Sarah Vaughan

Sara har studerat engelska i Oxford och arbetade som nyhetsreporter innan hon i fyrtioårsåldern debuterade som författare. Hon bor utanför Cambridge med sin man, två barn, en hund och en katt. När hon inte skriver tycker hon om att promenera, jogga och läsa böcker.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna