En vänskap
Silvia Avallone
Kerstin
redaktör

"Som läsare sugs man direkt in i Elisas och Beas intensiva tonårsvänskap, och vad som händer när deras liv tar helt olika riktning ... Hett tips för dig som vill läsa en riktigt bra roman!"

Av författaren till megahyllade Stål 

Elisa är fjorton år och nyinflyttad i en liten italiensk kuststad. I skolan blir hon retad för sin dialekt och nu ska hon plötsligt bo med sin pappa som hon knappt känner. Allt Elisa har är mopeden hon fått av sin pappa, en biblioteksbok som hon borde ha lämnat tillbaka för länge sen och pyjamasen med hjärtan på som hon snodde ur mammas resväska innan hon åkte. Mamman som valt att bo i en annan stad med Elisas bror.

Men vänskapen med Bea Rossetti, som alltid sticker ut för mycket och överglänser alla, blir hennes räddning. Redan som fjortonåring kunde Bea uppfatta de allra hemligaste önskningar och locka fram sidor hos Elisa som hon inte visste att hon hade. I framtiden kommer Bea att bli så känd som det överhuvudtaget är möjligt att bli.

Tretton år senare är deras vänskap över. Alla tror att de känner Bea, eller "la Rossetti" som hon kallas av sina följare som finns över hela världen. De vet vad hon har på sig, vad hon äter och vart hon åker på semester. De beundrar henne, avundas henne, hatar henne, dyrkar henne. Men ingen anar den hemlighet som döljer sig bakom leendet som alltid är exakt likadant. Ingen av dem kan föreställa sig vem hon egentligen är, eller vem hon var när hon bara var Bea.

Elisa gillar inte sociala medier och lever så långt ifrån rampljuset man kan komma. Men när hon hittar sina gamla dagböcker känner hon att hon inte kan vänta längre. Hon måste berätta historien om deras vänskap. Som Beas motto alltid har varit: Om du vill att något ska hända måste du själv se till att det händer ...

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789127172425

ANTAL SIDOR
487

FÖRLAG
Natur & Kultur

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Johanna Hedenberg
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789127172425

ANTAL SIDOR
487

FÖRLAG
Natur & Kultur

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Johanna Hedenberg

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Silvia Avallone

Hon föddes 1984 i Biella och bor nu i Bologna, Italien. Hennes böcker har översatts och getts ut över hela världen. Debutromanen Stål (2010) blev en supersuccé som sålde nästan 100 000 exemplar bara i Sverige och tilldelades flera litterära priser. 2017 utkom Där livet är fullkomligt på svenska. Silvia Avallone skriver regelbundet för Corriere della Sera, Sette och La Lettura.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna