Natten
Sara Gordan
Karin
redaktör

"Kritikerna är eniga – de ÄLSKAR Natten! Sara Gordan skriver rakt och osentimentalt för alla som någon gång känt av den starka kärlekens baksida – den outhärdliga oron."

"Sarah Gordans roman är storartad." Sydsvenskan

"En roman som alla som någon gång känt kärlekens närmast outhärdliga hetta dra igenom bröstet djupt kommer att känna igen sig i." SvD

”Täta sidor familjedramatik ger mig samma hisnande känsla som Doris Lessings Det femte barnet." Expressen

"En helvetesvandring skriven med perfekt precision och i total språklig balans." SR, Kulturnytt i P1

En mamma letar efter sin försvunna tonårsdotter i natten. En natt som känns som den aldrig kommer att ta slut. Flickan är sjuk i diabetes och går inte att nå, mamman irrar på gatorna. Är det hennes oro som drivit bort dottern? Eller hennes svek? Hon minns skilsmässan, resorna till Frankrike, de ensamma åren, hur trött hon var, den ständiga skulden och den oändliga kärleken. Hur ska hon kunna rädda den hon älskar allra mest?

Mamman sitter i den hårda träsoffan med mobilen som lyser i mörkret. Numret du ringt kan inte nås för tillfället. Ännu en natt av ångest och sökande. Klockan är fyra och det finns inget mer att göra än att ge upp. Mamman har ringt sin fjortonåriga dotters alla vänner, pratat med polisen och fältassistenterna. Gått gata upp och gata ner.

Det är en ständig upprepning. Dottern som springer och mamman som springer efter. Så rädd att allt ska gå sönder. Att barnet hon burit i sina händer ska springa rakt in i döden innan hon ens hunnit bli vuxen. Men så kommer en ljusning …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100189204

ANTAL SIDOR
200

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

UTGIVNINGSÅR
2022
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100189204

ANTAL SIDOR
200

FÖRLAG
Albert Bonniers förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Sara Gordan

Hon föddes 1972 och debuterade 2006 med En barnberättelse. Gordan har översatt verk av bland andra Hélène Cixous, Michel Houellebecq och Laurent Binet. Hon är även verksam som lärare på Biskops-Arnös skrivarskola och arbetade i flera år som frilansande litteraturkritiker för Dagens Nyheter. 

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna