Äpplet faller inte
Liane Moriarty
Kerstin
redaktör

"Det jag gillade mest med den här boken är hur relationerna mellan alla familjemedlemmar skildras, det är så smart, roligt och på pricken beskrivet rakt igenom. Och hela tiden finns också den där frågan som man bara måste få veta svaret på – vem är Savannah?"

Skulle du öppna om en främling bankade på din dörr?

Stan och Joy Delaney har alltid setts som det perfekta paret. Båda är i fin form, deras fyra barn är utflugna sedan länge och det är nu som pensionärer som de borde passa på att resa och bara njuta av livet. Problemet är bara att de inte är så bra på det och deras semestrar blir aldrig riktigt så där härliga som andra familjers verkar bli.

Sent en kväll bankar någon på dörren och när Stan öppnar raglar en snyftande ung kvinna in i hans famn. Hon har ett sår i pannan och är barfota, och fötterna är lila av köld. Hon berättar att hon heter Savannah, att hon har bråkat med sin kille och inte har någonstans att ta vägen.

Stan och Joy välkomnar henne in i sitt hem. Joy är till och med glad att Savannah dök upp just den här kvällen, som avledning till en annan händelse som varken hon eller Stan helst vill tänka på.

Hon får sova i en av döttrarnas gamla rum och blir med tiden nästan som en familjemedlem. Åtminstone ser Stan och Joy det så. Savannah lagar mat åt dem och de ser till att hon får allt hon behöver, men de fyra syskonen betraktar henne med stor misstänksamhet. Vem är hon egentligen? Och hur länge tänker hon stanna?

Ett år senare är Joy spårlöst försvunnen. Stan är märkligt sammanbiten och de vuxna barnen är oroliga. Så upptäcker ett av syskonen något om Savannah som får dem alla att känna sig en aning illa till mods. De har alltid sett henne som en gökunge i familjen, och nu har Savannahs mobilabonnemang upphört och hon går inte att få tag i. Var är hon? Och vad har hänt med Joy?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100195199

ANTAL SIDOR
544

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Anna Strandberg
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100195199

ANTAL SIDOR
544

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Anna Strandberg

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Liane Moriarty

Liane, född 1966, fick sitt stora internationella genombrott med Öppnas i händelse av min död, som har sålt mer än 2 miljoner exemplar världen över. Uppföljaren Stora små lögner har precis som genombrottsromanen toppat New York Times bästsäljarlista, och gjort succé som teveserie på HBO. Liane Moriarty bor i Sydney i Australien med sin man och två barn.

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna