Svartstick
Sara Paborn
Kerstin
redaktör

"En underbar roman som väver ihop tre kvinnoöden och deras hemligheter på ett elegant sätt. Hjärtevärmande, vackert, sorgligt och spännande människor att lära känna."

Tre kvinnor med varsin hemlighet...

På en kursgård i Dalarna bor Gunni vars liv stannat upp efter en omtumlande passion. Kursgården har stått öde i över fyrtio år och hon är van att vara ensam på ägorna. Men när det bestäms att den ska slå upp portarna igen får Gunni frågan om hon kan tänka sig att hjälpa till och tackar ja. 

Parallellt får vi också följa den unga Anita på 1950-talet som förälskar sig i Bengt, bygdens son som varit över i Staterna. Han är ung, stilig och för med sig en frisk fläkt av den moderna världen när han öppnar traktens första snabbköp. Men Bengt är gift och snart börjar ryktet gå...
 

När deltagarna anländer till kursgården lägger Gunni märke till en ung kvinna som starkt påminner om någon hon träffade i sin ungdom i slutet av 70-talet. Paula, som kvinnan heter, har anmält sig till kursen i svartstick, en sömnadskonst hon inte har en tanke på att lära sig, eftersom hennes vistelse på kursgården inte är något annat än en flykt.

Vare sig Gunni eller Paula anar dock att under denna sommar kommer hemligheter från både nutid och dåtid att avslöjas och skaka om deras tillvaro i grunden…

 
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100194802

ANTAL SIDOR
320

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100194802

ANTAL SIDOR
320

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Sara Paborn

Född 1972 i Sölvesborg. Hon debuterade 2009 med romanen Släktfeber och var samma åren av sommarvärdarna i Sveriges Radios serie Sommar i P1. Paborn har jobbat som copywriter och skrivit sex romaner. För Tistelhonung, som utkom i april 2020, nominerades hon till Årets bok.

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna