Den store konstnären
Emmy Abrahamson/Hanna Jedvik
Karin
redaktör

"Perfekt feelgoodspänning för att ta sig igenom oxveckorna. Varmt och härligt persongalleri – massor av träffsäkra, roliga karaktärer! Jag skrattar och känner (tyvärr) igen mig i de båda journalisternas dåliga sidor."

Sveriges största konstnär och häradsbetäckare hittas död...

Sveriges största konstnär, Niki Falc, har hittats död i sitt hem på Österlen. Allt tyder på att han har begått självmord. Journalisterna Ann och Esti får i uppdrag att göra ett djuplodande reportage om Niki. Dessvärre måste de göra det tillsammans och ett mer omaka par får man leta efter. 

Enligt den reserverade cynikern Esti är trebarnsmamman Ann en totalt gränslös fikatant som pladdrar på utan att tänka. Ann å sin sida undrar vad det är för fel på nya kollegan med Lisbeth Salander-komplex. Måste hon var så sur och nedlåtande?!

Förutom att stångas med varandra möter Ann och Esti också motstånd bland Niki Falcs anhöriga. Men när de börjar gräva i Niki Falcs liv hittar de en levnadsglad konstnär, även känd som kultursveriges främste häradsbetäckare. Trots sina olikheter kommer Ann och Esti fram till samma slutsats – det är något som inte stämmer med Nikis död …

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100198442

ANTAL SIDOR
251

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100198442

ANTAL SIDOR
251

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell

Emmy Abrahamson & Hanna Jedvik

Emmy Abrahamson och Hanna Jedvik, födda 1976 resp. 1975 har båda skrivit flera böcker tidigare för både ungdomar och vuxna. Den store konstnären är deras första gemensamma bok och starten på en planerad serie. 

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell
Oktobers böcker
Jonas Hassen Khemiri Jonas Has...
Stina Jackson Stina Jac...
Stephen King Stephen K...
Solvej Balle Solvej Ba...
Jonas Gardell Jonas Gar...
Klarna