Teatern vid stranden
Joanna Quinn
Kerstin
redaktör

"En ljuvlig dröm dig bort-roman för dig som gillar brittiska gods, förbjuden kärlek och en och annan spion! Och vem gör inte det?! En debut som har hyllats världen över. Läs och njut!"

“Dröm-dig-bort-läsning när den är som bäst.” The Daily Mail

De tre syskonen Seagrave växer upp på ett gods nära havet i engelska Dorset. De får reda sig själva så gott det går, förbisedda av såväl sina föräldrar som av det upptagna tjänstefolket.

Syskonens anförare är den orädda Cristabel, som drömmer om ett liv lika äventyrligt som i böckerna i familjens dammiga bibliotek. Tillsammans bygger barnen upp en teater i ett strandat valskelett, som Cristabel upptäckt och därför anser tillhör henne.

Föräldrarnas excentriska konstnärsvänner utgör resten av ensemblen, systern Flossie underhåller vid pianot och lillebror Digby framträder som teatertruppens stjärna. Det är en värld av fantasi och lek, som enbart hotas av förbiblixtrande inblickar i vuxenvärldens allvar.

När andra världskriget bryter ut och syskonen blivit vuxna lämnas Flossie ensam kvar att hålla stånd vid det söndervittrande godset. Cristabel och Digby rekryteras av underrättelsetjänsten och får spela sina svåraste roller någonsin, när de smugglas över gränsen för att delta i den franska motståndsrörelsen.

Recensioner:

"En riktig ’glömma gratängen i ugnen’-roman! Man stänger ute yttervärlden totalt, man sveps med, man vänder blad som en galning och i slutet vill man nästan läsa i slow motion för att man inte vill att boken ska ta slut … En blandning av Downton Abbey-mys och saftig spionhistoria. Who can resist? Inte jag!” Jenny Lindh, TV4 Nyhetsmorgon

”En fullkomlig njutning till roman, som gjord för att läsas och läsas om igen.” Sunday Times

”Det är Joanna Quinns debut – hur sjutton kan hon vara såhär bra?” Times

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100194673

ANTAL SIDOR
650

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Annika H Löfvendahl, Jan Hultman
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100194673

ANTAL SIDOR
650

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Annika H Löfvendahl, Jan Hultman

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Joanna Quinn

Född i London 1976, men bor nu med sin dotter i Dorset i södra England. Hon har jobbat som journalist och hennes kortprosa har publicerats i en rad litterära tidskrifter. Teatern vid stranden är hennes romandebut.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna