Levande och döda
Christoffer Carlsson
Karin
redaktör

"Hatten av för världens bästa Carlsson! Det här är så galet bra! Relationerna, personbeskrivningarna, tankarna, spänningen, berättandet – det är en fröjd (eller kanske snarare fasa) att följa människorna i Skavböke."

”Jag får gå tillbaka till 1993 för att hitta något så välskrivet" Leif GW Persson 

Det var någon som ville ta död på pojkarna från Skavböke. Så sa man i trakten, julen 1999. Och ändå hade det värsta inte hänt än...

1990-talet går mot sitt slut och en grupp pojkar är på väg att ta klivet ut i vuxenlivet. Men så inträffar någonting. En av traktens unga män, den 18-årige Mikael Söderström, hittas brutalt ihjälslagen, efter en fest.
 
Någon i Skavböke har alltså blivit en mördare under natten. Och snart mister ännu en ung man sitt liv. Poliserna som försöker förstå hur allting hänger ihop återvänder ständigt till två namn: bästa vännerna Sander Eriksson och Killian Persson.

En het julidag mer än tjugo år senare sker ett nytt mord och återigen har det blivit farligt därute i Skavböke...
 
En spänningsroman om uppbrott, skuld och nåd. Det är tredje fristående delen i Christoffer Carlssons svit med kriminalromaner från Halland.
 
FORMAT
Inbuden

ISBN
9789100189334

ANTAL SIDOR
411

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbuden

ISBN
9789100189334

ANTAL SIDOR
411

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Christoffer Carlsson

Christoffer är doktor i kriminologi och författare. Han fick stor uppmärksamhet för romankvartetten om Leo Junker. Den osynlige mannen från Salem belönades med Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2013. Järtecken kom ut i mars 2019 och blev Carlssons definitiva genombrott. 

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna