Hemkomsten
Kate Morton
Karin
redaktör

"Jag älskar att försvinna in i en sån här roman som har ALLT - mörka familjehemligheter, kärlek, mysterier, tillbakablickar, driv och vackra miljöer!"

Mörka familjehemligheter flyter upp till ytan...

Australien, julafton 1959. En torr hetta plågar det lilla samhället Tambilla i södra Australien när det lokala postbudet anländer till bygdens pampigaste gård. Synen som möter honom är vid första anblicken en harmonisk scen, flera människor ligger på filtar under ett träd. De ser ut att ha picknick. Men det är något som inte stämmer...

Postbudet närmar sig familjen Turner som ligger där. Allt är stilla och tyst. Alltför tyst… Den fruktansvärda och chockerande tragedin lamslår hela bygden för åratal framåt.

London, december 2018. Nästan sex decennier senare kallas Jess, journalist och sedan länge bosatt i London, oväntat hem till Sydney efter att hennes mormor har ramlat. Väl framme förstår Jess att mormorn den senaste tiden inte varit sig själv, att hon varit förvirrad och ofta pratat om det förflutna.

Nyfiket börjar Jess gräva i mormoderns förgångna. I huset upptäcker hon en gammal bok: Som om de sov. Av Daniel Miller. Boken berättar om en sedan länge begravd tragedi. Det är först när Jess skummar igenom boken som hon hittar ett chockerande samband mellan sin egen familj och det olösta gamla mordgåtan från 1959. När hon gräver vidare i mysteriet ställs hon inför frågan: Hur långt är vi beredda att gå för att skydda dem vi älskar?

RECENSIONER:

"Mortons bästa hittills!" Publishers weekly

"Fängslande. . . både hemskt och spännande.” Bookpage

" ... ett mästerverk." Better Reading

"Berättande när det är som bäst.” Booklist 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137506944

ANTAL SIDOR
600

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Åsa Brolin
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137506944

ANTAL SIDOR
600

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Åsa Brolin

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson

Kate Morton

Kate är född 1976 i Australien, utbildade sig i England och bor numera både i Australien och London med sin man och deras tre söner. Hon har skrivit sex romaner som alla blivit storsäljare världen över.

Böckerna har givits ut i 42 länder, översatts till 34 språk och sammanlagt sålts i över tio miljoner exemplar. 

Majs böcker

Carl-Johan Vallgren
Johanna Swanberg
Geir Gulliksen
Ninni Schulman
Emeli Mårtensson
Majs böcker
Carl-Johan Vallgren Carl-Joha...
Johanna Swanberg Johanna S...
Geir Gulliksen Geir Gull...
Ninni Schulman Ninni Sch...
Emeli Mårtensson Emeli Mår...
Klarna