Själens telegraf
Amanda Svensson
Karin
redaktör

"Första sidorna fångar mig direkt. Här får vi ledtrådar om händelser som sedan packas upp som små presenter när fler detaljer ges. Prisade Amanda Svensson vet hur man håller läsaren nyfiken, läs hyllningarna längre ner!"

"... en njutning att läsa." GP

”Som de efteråt skulle lära mig på ungdomsvårdsanstalten fanns det antagligen många anledningar till att jag sensommaren 1992 bestämde mig för att bränna ner min mammas hus.”

Somerset, England, 1992. Trettonåriga Iris lever ensam med sin mamma i ett hus som de kanske äger. Samhället präglas av lågkonjunktur, arbetslöshet och oro på gatorna. I Iris värld är orosmolnen mer diffusa. Vilka av sin mammas berättelser om sitt förflutna ska hon tro på? Vem var egentligen hennes pappa? Och vad vill mannen som plötsligt dyker upp och ställer frågor om huset? Det blir en sommar där barndomen tar slut.

Glasgow, Skottland, 1998. Iris är nitton och lever för dagen i kretsarna kring konsthögskolan. På en nyårsfest träffar hon musikern Rupert. De bildar ett band som tar Glasgow med storm, men när behovet av pengar blir akut hotas Iris nyfunna trygghet. Än en gång ställs saker på sin spets, som när hon brände ner sin mammas hus. Hur långt är hon beredd att gå för att rädda något hon älskar?

RECENSIONER:
 
"Amanda Svensson går på knock direkt. ... En ny social vasshet i prosan." DN
 
"Det är skrivet med perfekt gehör och är en njutning att läsa." GP
 
"Storartad. Och ett modersporträtt av Guds nåde." Expressen
 
"Hon skriver med ett slags ungdomlig friskhet – för att inte säga fräckhet – som smittar av sig och gör mig på gott humör. Jag får dessutom en intensivt häftig läsupplevelse, vilket är skickligt gjort." Skånska Dagbladet
 
"Själens telegraf är en vindlande roman om kärlek, hemligheter, och att försöka hitta förståelse för det obegripliga. Det är en mycket gripande berättelse, med en imponerande konstruktion. SvD
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113121734

ANTAL SIDOR
255

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113121734

ANTAL SIDOR
255

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2023

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Amanda Svensson

Född 1987 i Arlöv. Hon är författare, kulturskribent och översättare och debuterade med den uppmärksammade Hey Dolly som följdes av den Augustprisnominerade Välkommen till den här världen och Allt det där jag sa till dig var sant. 
Hon tilldelades Per Olov Enquists pris 2019 samt Svenska Dagbladets litteraturpris samma år för romanen Ett system så magnifikt att det bländar.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna