Fjollornas fest
Jonas Gardell
Karin
redaktör
"Ingen skriver som Gardell. Han har en utsökt fingertoppskänsla för att skildra de utsatta och lyckas med konststycket att blanda sorg, smärta och mörker med humor och glamour."
 

"Gardell i högform" Göteborgs-Posten

Stadens fjollor skulle minnas natten den 29 juli 1971 för att Club Etoile flyttade till Piperska muren och ställde till med en fest som kom att kallas "Sveriges största fjollparty".

Taxi efter taxi rullar in och lämnar av dem - Kajsa, Bettan, Rosa, Nana, Jeanette, Frances och de andra fjollorna - de som i vanliga fall föraktas till och med av andra homosexuella. För en enda natt äger de världen.

Samtidigt någonstans i en förort vaknar en liten pojke och stiger fram till fönstret och tittar ut åt det håll som staden ligger. Det är som han hör ett skratt. Som om något borta i staden lockar honom till sig ...

RECENSIONER:

”Skinande och skimrande ... Få kan skriva pratig prosa med samma stilistiska skärpa som Gardell" Expressen

”Jonas Gardell ger fjollorna värdigheten tillbaka … När komiken krockar med smärtan griper texten tag som i ett skruvstäd” Sydsvenskan

"Både rolig och vidrigt sorgsen." Kulturnytt i P1, SR

”Gardell i högform. Fjollornas fest bjuder på såväl tårar som skratt … Gardells minimalism skapar tillräckligt mycket utrymme för läsaren att känna egna känslor”
Göteborgs-Posten

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113129044

ANTAL SIDOR
217

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2023
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113129044

ANTAL SIDOR
217

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2023

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Jonas Gardell

Förutom författare är han även dramatiker, komiker och artist. Sedan författardebuten 1979 har Gardell skrivit en mängd tv-manus, shower och romaner, varav En komikers uppväxt och Torka aldrig tårar utan handskar fått ett enormt genomslag. Han har utnämnts till hedersdoktor i teologi vid Lunds universitet 2007, i medicin vid Linköpings universitet 2013 samt i filosofi vid Åbo Akademi 2018.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna