Om uträkning av omfång 1
Solvej Balle
Petra
marknadsansvarig

"Jag hade sjukt höga förväntingar på Balle efter alla hyllningskörer. Och det här ÄR verkligen något extra. Det finns ett otroligt driv som gör mig engagerad."

"Solvej Balle förtjänar alla priser och lovord." GP

Tara Selter bor i Clairon-sous-Bois i norra Frankrike med sin man Thomas. De handlar med antikvariska böcker. Den 17 november åker hon till en antikmässa, tar in på hotell, köper böcker och besöker några vänner. Där bränner hon sig på handen.

Nästa morgon upptäcker hon att tidningarna i hotellmatsalen fortfarande har gårdagens datum och att samma saker händer som dagen före. Böckerna hon köpte är borta och hon går för att köpa dem igen. Sedan reser hon hem.

Thomas undrar varför hon kommer redan och Tara förstår att hon är den enda som upplever den 18 november. Hela världen står still, vädret är detsamma, alla gör exakt samma sak dag efter dag.

Men för Tara fortsätter tiden att gå. Såret på hennes hand läker och hennes hår växer. Varje dag förklarar hon för Thomas vad som händer och varje dag tror han henne. Till slut tröttnar hon och flyttar in i gästrummet.

Thomas saknar henne inte eftersom han tror att hon ska komma hem nästa dag. Tara inleder olika strategier för att stå ut. Hon skriver och promenerar, hon köper en stjärnkikare och gör sig vän med himlavalvet, hon sätter ett streck i dagboken för varje dag som passerar och när 18 november närmar sig på nytt reser hon till samma mässa och tar in på samma hotell.

RECENSIONER:
"En fängslande, poetisk, originell och spännande berättelse om en kvinna som råkat fastna i tiden." SvD

"Man blir lycklig av att läsa Solvej Balles prosa." DN

"En hisnande roman om tid och rum som gör Solvej Balle till litteraturens Albert Einstein." Kulturnytt i P1, SR

”En hypnotiserande och vackert skriven bok … Mer! Mer! Mer!” Weekendavisen

"...när du slår ihop boken för sista gången har du blivit - ja, kanske inte en annan, men heller inte längre exakt densamma som när du läste bokens första mening. Det finns ett annat uttryck för det: stor litteratur." Vi Läser

"Jag kan inte minnas när jag senast läste något som grep mig så, som både är spännande som en thriller och öppnar för inre, existentiella bråddjup." Sydsvenskan

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146240150

ANTAL SIDOR
192

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Ninni Holmqvist
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146240150

ANTAL SIDOR
192

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Ninni Holmqvist

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Solvej Balle

Född 1962 i Danmark. Under 1990-talet skrev hon ett av den danska litteraturens mest lovprisade verk, Enligt lagens bokstav: fyra berättelser om människan. Efter det försvann hon från rampljuset, flyttade från Köpenhamn till en liten ö söder om Fyn. Det ryktades dock om att Solvej Balle skrev på den stora romanen. Nästan trettio år senare utkom Om uträkning av omfång. 

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna