Gott & blandat
Ehn/Hellquist
Karin
redaktör

"Vill du både skratta och gråta? Lägg labbarna på de här är två gripande, hjärtevärmande berättelserna om livet. Karlstads zoologiska är en rolig, rapp och skarp uppväxtskildring, skriven med Hanna Hellquists stilistiska penna. Inte död än är en fängslande, fnissig och sorglig historia som griper tag."

Karlstads zoologiska

I begynnelsen var djuren. Hanna H minns alla djuren som pappa köpte, hittade, stal eller på annat sätt ramlade över och som fyllde varje millimeter av hennes barndom. Sköldpaddorna, trynsnoken, råttorna. Chinchillan, katterna, Ulrik (som var en apa). Mamma och pappa. Och så Göran (som är allergisk) Hanna H tar oss längre in i den värld vi så väl känner igen från hennes krönikor i DN. Till hjälp har hon sin knivskarpa blick för det djupast mänskliga och det djupt tragiskt manliga, sin exakta stil och slagfärdiga ton. Karlstad Zoologiska beskriver en barndom lika smärtsam som djurfylld, lika dråplig som udda. En uppväxtskildring i djurform.
 

Inte död än

"Först ser han ingenting. Hör bara en liten pojkes röst i sitt huvud."

När Elis vaknar upp på hjärtintensiven inser han att det brådskar att få svar på frågorna som följt honom genom livet.

Från sjuksängen får han möta de som betytt mest för honom. Den han kallade mor, och den han kallade morsan, första kärleken och kvinnan han gifte sig med. Han får tillgång till de avgörande ögonblicken: jularna som fosterbarn i Dalarna och mötet med musiken. Hans liv har gått hand i hand med det moderna Sveriges framväxt, där staten tog hand om sina medborgare medan jazzen övergick i pop. Han möter också den högst levande Tony, sjuksköterskan som vågar skoja om döden.

Inte död än är en gripande sorgesång över folkhemmet och en roman om livet - så som det blev.
FORMAT
Pocket

ISBN

ANTAL SIDOR
616

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag/Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
FORMAT
Pocket

ISBN

ANTAL SIDOR
616

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag/Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna