Över gränsen
Louise Kennedy
Elia
formgivare

"Mästerlig roman som har SÅ mycket. En perfekt avvägd cocktail av spännande nerviga relationer, modern historia, politik och personliga dilemman. Jag avundas er som fortfarande har den här framför er. Läs recensionerna längre ner på sidan, så vet du vad du har framför dig!"

”Briljant, vacker och hjärtskärande” New York Times

Nordirland, 1975. När småskolelärarinnan Cushla möter försvarsadvokaten Michael på familjens pub borde hon veta bättre än att falla för honom. Han är protestant, äldre, gift.
 
Gradvis dras hon in i hans sofistikerade värld, samtidigt som terrorn eskalerar runt omkring dem. I skolan tvingas Cushla och eleverna dagligen hantera följderna av det sekteristiska våldet, och när Michael åtar sig att försvara några unga katoliker blir det uppenbart att omgivningen kommer att reagera. De har passerat flera gränser, i en värld där överträdelser har ett högt pris ...

Louise Kennedys debutroman är en berättelse om kärlek och klass, i hjärtat av den nordirländska konflikt som kallas för "the troubles". Den har hyllats av en enig kritikerkår och vann också pris som årets irländska roman 2022.

RECENSIONER:

"Våldsamt vacker" Sunday Times, Books of the Year

"Trollbindande" Daily Mail, Books of the Year

"Den krossade mitt hjärta." Marian Keyes

"Mästerligt skriven berättelse om Nordirlandkonflikten, psykologiskt trovärdig och på ett till minsta uttryck utsökt och välfunnet språk. En mycket stark läsupplevelse! Helhetsbetyg: 5. Briljant." Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 14, 2023, lektör Eva Lundgren

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100800772

ANTAL SIDOR
306

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Klara Lindell
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100800772

ANTAL SIDOR
306

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Klara Lindell

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Louise Kennedy

Föddes 28 juni 1960 och växte upp utanför Belfast på Irland. Hon har skrivit för The Guardian, The Irish Times och BBC Radio 4 och har även gett ut novellsamlingen The End of the World Is a Cul de Sac. Innan hon blev författare arbetade hon som kock i nästan trettio år. Hon bor i Sligo, Irland.

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna