Hon som blev kvar
Riley Sager
Karin
redaktör

"Årets popcornthriller – full av oväntade vändningar och spännande personer. Jag sugs in direkt och bara MÅSTE fortsätta läsa. Förbered dig på ett par sömnlösa nätter, för den här kommer du hetsläsa!"

1929 Maine, USA. På den stora herrgården Hope´s End som ligger längst ut på en klippa hittas en familj brutalt mördad. Men det finns en överlevare – dottern Lenora Hope, 17 år. Alla är övertygade om att det är hon som har mördat sin familj, trots att polisen aldrig lyckas bevisa det. Lenora förnekar brotten, men sätter aldrig sin fot utanför herrgården igen.

1983, 54 år senare, letar vårdbiträdet Kit desperat efter nytt jobb. Hon har tidigare blivit avstängd efter att en patient dött under hennes pass. När Kit erbjuds jobbet att vårda den misstänkta mördaren Lenora Hope ryggar hon först tillbaka.

Lenoras förra sköterska försvann plötsligt i natten från Hope´s End. Den 70-åriga Lenora sitter numer i rullstol och kan inte längre prata efter att ha drabbats av flera slaganfall. För att kommunicera med Kit använder hon sig av en gammal skrivmaskin. En kväll skriver hon: ”Jag vill berätta allt för dig.”

I takt med att Lenora skriver om händelserna som ledde fram till mordet på hennes familj blir det allt tydligare att det ligger mycket mer bakom massakern än vad folk vet. Men Kit misstänker att Lenora inte berättar hela sanningen för henne. Och att den till synes skröpliga gamla kvinnan egentligen är betydligt farligare än vad hon vill ge sken av…

FORMAT
Kartonnage

ISBN
9789189829350

ANTAL SIDOR
490

FÖRLAG
Lavender Lit

UTGIVNINGSÅR
2024

ÖVERSÄTTARE
Carina Jansson
FORMAT
Kartonnage

ISBN
9789189829350

ANTAL SIDOR
490

FÖRLAG
Lavender Lit

UTGIVNINGSÅR
2024

ÖVERSÄTTARE
Carina Jansson

Septembers böcker

Johanna Holmström
Emma Hamberg
Ella-Maria Nutti
Mattias Edvardsson

Riley Sager

Riley Sager, som är en pseudonym för Alan Ritter, har legat på New York Times bästsäljarlista och skrivit sju romaner, mest nyligen Survive the Night och The House Across the Lake. Han kommer från Pennsylvania och bor nu i Princeton, New Jersey. Han har tidigare jobbat som journlist, redaktör och grafisk designer.

Septembers böcker

Johanna Holmström
Emma Hamberg
Ella-Maria Nutti
Mattias Edvardsson
Septembers böcker
Johanna Holmström Johanna H...
Emma Hamberg Emma Hamb...
Ashley Elston Ashley El...
Ella-Maria Nutti Ella-Mari...
Mattias Edvardsson Mattias E...
Klarna