Kapitlet Rachel
Caroline O'Donoghue
Karin
redaktör

"Gillar du Sally Rooneys och Curtis Sittenfelds romaner kommer du ÄLSKA den här! Roligt, rappt och stor igenkänning om att bli vuxen, vänner man förlåter allt, hemligheter, kärlek och hjärtan som krossas!"

En oskyldig förälskelse växer till en härva av hemligheter...

Rachel är en litteraturälskande student som arbetar extra i bokhandeln. Där träffar hon den sprudlande och excentriske James som hon älskar från första stund. De delar snart lägenhet och det dröjer inte länge innan de är oskiljaktiga.

Detta är början på en vänskap som kommer att förändra livet för dem båda. Tillsammans utforskar de varje hörn av irländska Corks nattliv och försöker upprätthålla en sorglös tillvaro medan finanskrisen kryper allt närmare.

När Rachel blir förtjust i sin lärare Fred Byrne hjälper James till att ordna ett författarevent i bokhandeln, med målet att hon ska förföra Fred efteråt. Men Fred visar sig vilja något helt annat.

Det som var en oskyldig förälskelse utvecklar sig till något mycket mer komplicerat, en allt snårigare härva av hemligheter och vågspel som sammanflätar Rachel, James, Fred och Freds eleganta och inflytelserika fru...

RECENSIONER:

”O’Donoghue har skrivit en coming of age-roman och skildrar ungdomens känsla av odödlighet och osvikliga tillförsikt inkännande och med storigenkänning. Det är välskrivet med ett bra driv i språket.” BTJ

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789180830508

ANTAL SIDOR
336

FÖRLAG
Karat Förlag

UTGIVNINGSÅR
2024

ÖVERSÄTTARE
Annika Sundberg
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789180830508

ANTAL SIDOR
336

FÖRLAG
Karat Förlag

UTGIVNINGSÅR
2024

ÖVERSÄTTARE
Annika Sundberg

Septembers böcker

Johanna Holmström
Emma Hamberg
Ella-Maria Nutti
Mattias Edvardsson

Caroline O'Donoghue

O’Donoghue är en irländsk författare, poddare och journalist. Hon föddes i Cork, Irland, men bor nu i London. Hon är också värd för den populära och prisbelönta podcasten Sentimental Garbage. Filmrättigheterna till Kapitlet Rachel är sålda till Universal Studios som håller på för fullt med inspelningen.

Septembers böcker

Johanna Holmström
Emma Hamberg
Ella-Maria Nutti
Mattias Edvardsson
Septembers böcker
Johanna Holmström Johanna H...
Emma Hamberg Emma Hamb...
Ashley Elston Ashley El...
Ella-Maria Nutti Ella-Mari...
Mattias Edvardsson Mattias E...
Klarna