Änkan
Helene Flood
Karin
redaktör

"När jag läser de sista sidorna får jag gåshud – det är SÅ SNYGGT ihopsnickrat. Jag misstänker alla och har en obehaglig känsla av att jag inte kan lite på någon. Och litar du inte på mig kan du läsa alla hyllande recensioner längre ner!"

"En briljant, psykologisk thriller" Aftonbladet

När familjens patriark Erling dör i en cykelolycka blir hans fru Evy ensam kvar i det stora huset i lyxiga Oslo-stadsdelen Montebello. Men det står snart klart att det är något som inte stämmer med omständigheterna kring Erlings död.

Senare uppdagas också att ett brandattentat riktats mot deras pampiga villa bara någon månad innan dödsfallet. Det visar sig också att Erling har bytt familjeadvokat, från Evys bror Olav till en yngre förmåga, och skrivit om testamentet bara några veckor innan sin död. När Evy och barnen träffar den nya advokaten och får reda på Erlings ändringar blir flera av dem både överraskade och  upprörda.

Samtidigt sker märkliga saker. Föremål försvinner från huset och de vuxna barnen verkar ha hemligheter för henne. I sommarstugan står gasen på när Evy gör ett besök dit. Fanns det alltså personer som ville skada Erling? Är den personen nu ute efter Evy? Och vem kan man egentligen lita på?

RECENSIONER:

"En briljant, psykologisk thriller, vars upplösning nästan fick mig att tappa andan." Aftonbladet

"Liksom i de tidigare böckerna får vi multipla upplösningar och en fantastiskt snygg avslutning. Läs Helene Flood!" Kapprakt

"Änkan är fullständigt uppslukande" GP

"Tät psykologisk roman" DN

"Hon slår till så att det blixtrar. Det är en bok som läses i ett nafs och som säkert kan bli Floods verkliga genombrott, även internationellt." Adresseavisen

"Fantastiskt bra. Änkan utmärks av den litterära säkerheten och det försåtliga lugnet som kännetecknar Helene Flood." Dagbladet

"Änkan är en riktig nagelbitare till historia, väl utförd och en nervpirrande läsupplevelse." BTJ
 
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789180661713

ANTAL SIDOR
320

FÖRLAG
Bokförlaget Polaris

UTGIVNINGSÅR
2024

ÖVERSÄTTARE
Leo Gefvert
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789180661713

ANTAL SIDOR
320

FÖRLAG
Bokförlaget Polaris

UTGIVNINGSÅR
2024

ÖVERSÄTTARE
Leo Gefvert

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Helene Flood

Helene Flood är född 1982 i Norge, är psykolog och har forskat om våld och traumarelaterad skam och skuld. Hon är bosatt i Oslo med man och två barn och har tidigare gett ut en ungdomsroman och sakprosa. Hennes första roman för vuxna, Terapeuten, gjorde succé i Norge och nominerades även till Årets Bok.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna