En av oss kommer dö ung
Astrid Billengren
Karin
redaktör

"Med skärpa och rapphet skildras sorgen efter en förlorad bästis. Jag gillar hur uppriktigt vänskapen beskrivs – hur den både kan vara "vi mot världen" och samtidigt kvävande och missunnsam."

Högsta betyg – drivet om hemligheter, vänskap och sorg!

Matilda står och kokar gröt åt sin son när hon får telefonsamtalet. Hennes bästa vän, den färgstarka tuffa Ellen har kastat sig ut från sin balkong. Ellen var hennes andra halva, hennes bästa vän. De träffades redan i första klass och blev som systrar, en duo i vått och torrt. Men det fanns också mycket som skavde i deras relation och runt om kring dem.
 
Ellens självmord blir början på en sorgeresa i högt tempo där minnen och nutid blandas och där Matilda tvingas konfrontera sina egna skuldkänslor – och den dolda sanningen om ett familjedrama hon blundat för...

För Matilda förändrar det synen på livet, relationer och det förgångna så pass mycket att de måste skrivas om.
 
RECENSIONER:
"En lika delar vackert berättad vänskapsberättelse som en svårmodig sorgeskildring ... Kapitlen är korta, språket är alert och drivet i sorgebearbetningen formar en realistisk och stark prosa. Helhetsbetyg: 5."
Caroline Svensk i BTJ-häftet nr 5, 2024
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137507538

ANTAL SIDOR
396

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2024
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137507538

ANTAL SIDOR
396

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2024

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Astrid Billengren

Astrid Billengren föddes 1982 och växte upp i Malmö, men är sedan länge bosatt i Stockholm. Hon är journalist och nyhetschef på Aftonbladet, med många års erfarenhet från några av Sveriges största nyhetsredaktioner.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna