Intermezzo
Sally Rooney
Karin
redaktör

"Rooney har verkligen känsla för nyanser i samtal och relationer. Intermezzo bjuder på kärlek, sorg, sex och knepiga kärleks- och familjerelationer. What´s not to love!?"

Rooney är briljant – om kärlek, sex och syskondynamik!

Förutom att de är bröder har Peter och Ivan Koubek inte mycket gemensamt. Peter, en idealistisk jurist i trettioårsåldern, är karismatisk och framgångsrik på ytan men kämpar i själva verket med att få kontroll över sitt liv. Hans tio år yngre bror Ivan är en allvarsam schackspelare, tyngd av stämpeln som före detta underbarn. Brödernas far har precis gått bort och sorgen får avståndet mellan dem att växa.

På ett schackevenemang i en småstad lär Ivan känna trettiosexåriga Margaret, som precis har gått igenom en upprivande tid. Mellan dem utvecklas en öm och tafatt förståelse, som de båda är rädda att visa för omvärlden. Samtidigt gör Peter allt för att dölja sin oförmåga att välja mellan de två kvinnorna i sitt liv – sin första stora kärlek, Sylvia, och den rebelliska studenten Naomi.

RECENSIONER
"Rooney är som bäst när hon skriver om sex ... Allt som författaren rör vid blir så märkligt levande." Expressen

”Texten har en gäckande framåtrörelse som gör att det är svårt att slita sig: man vill gärna befinna sig i detta intermezzo. Helhetsbetyg: 5. Briljant” BTJ-häftet nr 20, 2024

"Rooneys stilistiska förmåga fångar varje människas unika universum med en sådan vidsynt intelligens att man som läsare ofrånkomligen förflyttas in i vederbörandes huvud. Helhetsbetyg: 5. Briljant." Linda Boodh, BTJ-häfte nr 20, 2024

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100806590

ANTAL SIDOR
457

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2024

ÖVERSÄTTARE
Klara Lindell
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100806590

ANTAL SIDOR
457

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2024

ÖVERSÄTTARE
Klara Lindell

Oktobers böcker

Ö
Sara Bergmark Elfgren
Jo Nesbö
Marcella Mravec
Karolina Ramqvist

Sally Rooney

Författaren, poeten och essäisten föddes 20 februari 1991 i Castlebar, Irland, Hon har en magisterexamen i amerikansk litteratur från Trinity College, Dublin. Den hyllade Rooneys romaner kan sammanfattas med "Romaner om ingenting särskilt och allt som betyder något: vänskap, kärlek, sex, ärlighet, tro och meningen med livet!"

Oktobers böcker

Ö
Sara Bergmark Elfgren
Jo Nesbö
Marcella Mravec
Karolina Ramqvist
Oktobers böcker
Ö Ö
Sara Bergmark Elfgren Sara Berg...
Jo Nesbö Jo Nesbö
Marcella Mravec Marcella ...
Karolina Ramqvist Karolina ...
Klarna