Kärlekens idioter
Emma Hamberg
Petra
marknadsansvarig

"Emma Hamberg fortsätter i precis samma anda som i Je m'appelle Agneta. Det är livsbejakande och härligt och skrivet med stor värme och humor!"

"Ett genuint lyckopiller. Briljant. 5/5" BTJ

Simona är i full kontroll! Hon skriver listor på allt hon vill komma ihåg och allt hon måste förtränga. Hon vill aldrig mer behöva springa runt och leta efter sitt krossade hjärta eller andra kroppsdelar. Men om en månad tar sonen Albin studenten, sen kanske han bara drar och lämnar Simona helt ensam kvar i Lilla Bävan (med sina listor och kroppsdelar). Hur ska hon kunna kontrollera det?

JP är gjord bland 1600-talsböcker, fick sin första kyss av en italiensk bokhandlerska och är uppvuxen i ett antikvariat tillsammans med sin pappa. Antikvariatet har varit det enda beständiga i JPs flyktiga liv. Men nu är pappa död, alla böckerna är bortskänkta, många andra kyssar kyssta och lokalen uppsagd...

Gertrud blev bibliotekarie för att hon älskade litteratur och tystnad. Inte för att vara någon sorts eventmänniska på ett bibliotek som kallas för det hemska ordet mötesplats! Numera lever Gertrud (tack och lov) ett stilla pensionärsliv i sitt vindpinade sommarhus i Lilla Bävan och umgås bara med sin själsfrände sedan 70 år tillbaka: kastanjeträdet Alice B Toklas.

Det här är en saga om några människor som tror de vet precis hur de ska rädda sig själva. Men när Gertruds kastanjeträd försvinner spårlöst, helt utan logiska förklaringar, blåser även våra vänners räddningsmanualer bort.

Men något sätts också i rullning. Snart kommer nycklar till gömda portar hittas, och hjärtan börjar slå så högt att marken i Bävan skakar...

RECENSIONER:

"En oemotståndlig, livsbejakande berättelse om passionerad kärlek, fransk kokkonst och livet på landet." Aftonbladet

"Ett genuint lyckopiller för alla som vill bli roade och lyckliga av att läsa. 5/5 i betyg. Briljant." BTJ

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789177953647

ANTAL SIDOR
471

FÖRLAG
Polaris

UTGIVNINGSÅR
2024
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789177953647

ANTAL SIDOR
471

FÖRLAG
Polaris

UTGIVNINGSÅR
2024

Septembers böcker

Johanna Holmström
Ella-Maria Nutti
Mattias Edvardsson

Emma Hamberg

Född 1971 och växte upp i Vänersborg. Hon är författare, illustratör, programledare och chefredaktör. Redan som 13-åring vann hon en serieteckningstävling. Hamberg har skrivit ungdomsböcker, kokböcker och romaner och är en av Sveriges mest lästa författare. 

Septembers böcker

Johanna Holmström
Ella-Maria Nutti
Mattias Edvardsson
Septembers böcker
Johanna Holmström Johanna H...
Ashley Elston Ashley El...
Ella-Maria Nutti Ella-Mari...
Mattias Edvardsson Mattias E...
Klarna