Till träden
Ella-Maria Nutti
Karin
redaktör

"Är du en av alla som älskade Ella-Maria Nuttis Kaffe med mjölk? Grattis! Nu kommer Till träden - lika innerlig och berörande om en dotters komplicerade relation till sin pappa. Och varför det blev som det blev."

När de fastnar på fjället finns ingen återvändo...

"Jag ser mig omkring. Brukar känna mig trygg här. Har alltid trott att fjällen är på min sida. Är inte så säker längre."

Alltid annars brukar det finnas en radio som fyller tomrummet mellan dem. Men när en dotter och hennes pappa fastnar på kalfjället efter en skoterolycka finns inte längre något som kan fylla ut tystnaden. Det måste de göra själva.

Hon vet att man kan försvinna på kalfjället. Det pratas fortfarande om en man som gick i väg i dimman och aldrig kom tillbaka. 

För bröderna la pappa ut texten om fjällens namn och kännetecken. Han lärde dem de samiska orden också. Men hon fick aldrig lära sig, trots att hon bad om det. På kvällarna satt hon ensam med det stora lexikonet och försökte förstå. Hon har alltid undrat varför han särbehandlade henne. Varför hon inte var betrodd?

Men nu är det plötsligt hon som är den vuxna. Efter fallet med skotern, när hon till slut lyckats lyfta bort den från pappas ben och de tillsammans konstaterat att den är stendöd, är det hon som säger ”Då går vi”. Hon vet att det är långt till raststugan, men stannar de här fryser de ihjäl...

RECENSIONER:
"Jag gillar verkligen hur Ella-Maria Nutti låter en helt vanlig familj ta plats i litteraturen. Hur hon ur ordlösheten lirkar fram mening. Det är skickligt." Kulturnytt i P1, SR

"Hon gör ett strålande jobb med att följa upp debutromanen." Johanna Lundin, Go'kväll, SVT

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146241737

ANTAL SIDOR
190

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2024
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789146241737

ANTAL SIDOR
190

FÖRLAG
Wahlström & Widstrand

UTGIVNINGSÅR
2024

Septembers böcker

Johanna Holmström
Emma Hamberg
Mattias Edvardsson

Ella-Maria Nutti

Ella-Maria växte upp i en liten by utanför Gällivare och hennes familj försörjer sig på renhållning. Hennes debutroman är en riktig läspärla, en lika vemodigt finstämd som skimrande berättelse om hur de tunnaste trådarna kan vara de starkaste banden.

 

Septembers böcker

Johanna Holmström
Emma Hamberg
Mattias Edvardsson
Septembers böcker
Johanna Holmström Johanna H...
Emma Hamberg Emma Hamb...
Ashley Elston Ashley El...
Mattias Edvardsson Mattias E...
Klarna