Vargens unge
Johanna Holmström
Kerstin
redaktör

"Den här välskrivna bladvändaren får mig att tänka på Händelser vid vatten av Kerstin Ekman, den storslagna naturen, ett kollektiv som ballar ur och ond bråd död... Jag kunde inte sluta läsa!"

Vad är det som pågår i kollektivet i skogen?

En dag står en smutsig, främmande liten pojke i Seijas tulpanrabatt. Inför hans vidöppna ögon svämmar hennes modershjärta över, men han vägrar säga ett ord. Kriminalkommissarien Minna och hennes sidekick Timo underrättas men ingen har efterlyst något barn. Vem är pojken och var kommer han ifrån?

När fotografen Gloria flyttar in i kollektivet i skogen känner hon att hon har hittat hem. Hon njuter av friheten och kamratskapen, blind för det som pågår omkring henne. Då sanningen till sist uppenbaras är det för sent för henne att kunna ta sig därifrån.

I Kuhmo i norra Finland utspelas denna skoningslösa spänningsroman, i en vildmark som är lika vidunderligt vacker som skrämmande.

RECENSIONER:
"Vargens unge unge är en spännande roman snarare än en spänningsroman. Den har deckarens driv och engagemang plus psykologiskt djup och många bottnar. De många naturskildringarna är en sömlös del av intrigen, framskrivna på en levande och vacker finlandssvenska. Handlingen, stilen och naturens kraft får mig att tänka på Kerstin Ekmans Händelser vid vatten. Helhetsbetyg 4. Mycket bra." BTJ-häfte nr 15 2024, Annika Torstensson

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100194888

ANTAL SIDOR
428

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2024
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100194888

ANTAL SIDOR
428

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2024

Septembers böcker

Emma Hamberg
Ella-Maria Nutti
Mattias Edvardsson

Johanna Holmström

Johanna Holmström, född 1981, är en finlandssvensk författare som fick sitt genombrott med den prisbelönta novell­samlingen Camera Obscura år 2009. I sina romaner analyserar hon ofta människans mörkare impulser, speciellt inom familjerelationer. 2002 utkom novellsamlingen Handbok för klardrömmar, som nominerades till Runebergspriset. 2023 tilldelades hon Karin Boyes litterära pris.

Septembers böcker

Emma Hamberg
Ella-Maria Nutti
Mattias Edvardsson
Septembers böcker
Emma Hamberg Emma Hamb...
Ashley Elston Ashley El...
Ella-Maria Nutti Ella-Mari...
Mattias Edvardsson Mattias E...
Klarna