Brinn mig en sol
Christoffer Carlsson
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Leif GW Persson har på sitt ödmjuka sätt sagt att Christoffer Carlsson ”skriver bättre än nästan alla andra.” Och vi håller med till 100 %! Ingen kan berätta en historia som Christoffer Carlsson gör, och här tar han med oss till 1980-talet där jakten på Tiarpsmannen tar sin början …"

Samma kväll som statsminister Olof Palme mördas i Stockholm hittas en ung kvinna våldtagen och mördad i en bil i byn Tiarp utanför Halmstad. Polismannen Sven Jörgensson är först på brottsplatsen och utredningen hamnar på hans bord. Två månader senare försvinner 23-åriga Frida Östmark spårlöst i Ringenäs när hon är på väg hem. Senare hittas hennes cykel slängd i gräset vid vägkanten och lite längre bort hennes ryggsäck, men av Frida finns inte ett spår. Är det samme gärningsman? Sven är övertygad om det. Febrilt letar han efter någon koppling mellan de unga kvinnorna. Han måste hitta gärningsmannen, den man som nu fått namnet Tiarpsmannen, innan han skördar fler offer. Vem är han? Vem står näst på tur?

Trettio år senare återvänder en författare till sin hembygd. Han utforskar allt han kan om Tiarpsmorden, han vill reda på allt om Vidar och hans pappa Sven och morden för att skriva om dem. Men vilket är hans egentliga ärende?

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100183028

ANTAL SIDOR
446

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100183028

ANTAL SIDOR
446

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

Decembers böcker

John Ajvide Lindqvist
Annie Ernaux
Ragnar Jónasson
Nicholas Sparks
Eleonora von Essen

Christoffer Carlsson:

"Brinn mig en sol är en seriemördarroman. Fast olik de flesta andra seriemördarromaner. 

Det är också en roman om sökandet efter mening och om sanning. För mig personligen var det ganska akuta frågor när jag skrev romanen. Och jag tror kanske att det märks när man läser den."

Decembers böcker

John Ajvide Lindqvist
Annie Ernaux
Ragnar Jónasson
Nicholas Sparks
Eleonora von Essen
Decembers böcker
John Ajvide Lindqvist John Ajvi...
Annie Ernaux Annie Ern...
Ragnar Jónasson Ragnar Jó...
Nicholas Sparks Nicholas ...
Eleonora von Essen Eleonora ...