Livlina
Happy Jankell
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Skådespelerskan Happy Jankell, dotter till Thorsten Flinck och Annika Jankell och syster till Félice Jankell, debuterar som författare med Livlina om en ung kvinna i dagens Stockholm. När Liv och en äldre läkare med svajig moralisk kompass inleder en destruktiv relation, förändras tillvaron över en natt och såriga hemligheter i Livs familj avslöjas."

Om boken:

Liv bor i Stockholms innerstad och jobbar timmar på ett kafé. Hon är hypokondriker och hanterar sin ångest med hjälp av mediciner, terapi och ett och annat destruktivt Tinder-ragg. Hon har ingen direkt utstakad plan för sitt liv, inte som sin perfekta storasyster Lina. Trots att de är av samma kött och blod är de varandras motsatser: Lina har allt, Liv har inget. Inte ens sorgen efter deras döda pappa hanterar de på samma sätt.

Sent en kväll när ångesten kommer krypande och Liv har klåda på bröstet ringer hon upp nätdoktorn Care Call. Hon är stammis hos dem och hoppas på en läkare som kan gå med på att skriva ut tabletterna hon vill ha för att varva ner. Så dyker ett nytt ansikte upp på skärmen, doktor Mårten Ekblad, och Liv får direkt en bra känsla. Det är något med hans blick, och när han pratar med henne känner hon sig lugnare. Snygg är han också. De får en speciell kontakt, han verkar förstå situationen och säger saker som får henne att känna sig sedd och förstådd. När han ber henne att visa hudrodnaden på bröstet och ta av sig på överkroppen, känner hon att de är på väg att gå över en gräns för vad som egentligen är tillåtet. Hon lockas av det och detta blir startskottet för en kedjereaktion av händelser som förändrar allt …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157863

ANTAL SIDOR
380

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137157863

ANTAL SIDOR
380

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2021

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Happy Jankell:

"Jag vaknar varje morgon och kan knappt tro att jag skrivit en bok. 😊

Livlina är en berättelse om hur det är att vara ung i dagens Stockholm, om hur är det att lida av stark dödsrädsla och om hur lätt det att bli utnyttjad om man är skör och har hamnat lite på villoväger. Och om systerskap."

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna