Där askan blommar
Phan Que Mai Nguyen
Helena
Årets bok-juryn

"En ung vietnamesisk kvinna och en amerikansk helikopterpilot blir förälskade. När deras son föds överges han utanför ett barnhem. Många år senare återvänder piloten … Omskakande om familjehemligheter, förbjuden kärlek och de utstötta ”fiendens barn” som kom till i skuggan av Vietnamkriget."

Hjärtskärande och tankeväckande läsning!

Vietnam 1969. Systrarna Trang och Quynh lämnar sin fattiga hemby för att söka arbete i Saigon. De tar anställning på en av stadens många barer där de dricker, flirtar och umgås med amerikanska soldater. Kriget kommer allt närmare samtidigt som Trang blir passionerat förälskad i en amerikansk helikopterpilot.

2016. Den föräldralöse Phong, son till en svart amerikansk soldat och en okänd vietnamesisk kvinna, bestämmer sig för att söka efter sina föräldrar. Han hoppas kunna lämna sin eländiga tillvaro i Vietnam och ta sig till USA.

Samtidigt i USA fattar Vietnamveteranen Dan, som fortfarande lider av krigets fasor, beslutet att tillsammans med sin fru resa tillbaka till Saigon och konfrontera sitt förflutna.

Dåtid och nutid flätas samman i denna oförglömliga och poetiska berättelse där huvudpersonerna får hantera konsekvenserna av beslut som fattades under brinnande krig. Där askan blommar är en rörande historia om hur en nedärvd tragedi kan omdefinieras med hjälp av kärlek, medkänsla och glädje.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789180501583

ANTAL SIDOR
408

FÖRLAG
Historiska Media

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Annika Sundberg
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789180501583

ANTAL SIDOR
408

FÖRLAG
Historiska Media

UTGIVNINGSÅR
2023

ÖVERSÄTTARE
Annika Sundberg

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna