Obscuritas
David Lagercrantz
Kerstin
redaktör på Bookie

"En deckare som jag vill bädda ner mig med i soffan, täcke och allt, och sträckläsa lääänge. På Spotify finns också en spellista med anknytning till boken för extra hög mysfaktor (QR-kod på omslaget)!"

En mästerdetektiv à la Sherlock Holmes!

Professor Hans Rekke tar emot polisen i sin Djursholmsvilla. Han är en man från överklassen som kan föra sig i alla sammanhang och har ett skarpt sinne för detaljer. Men han bär också på ett stort mörker vilket en av poliserna, den unga och snabbtänkta Micaela Vargas, senare kommer att upptäcka på nära håll.

Poliserna har kontaktat Rekke eftersom han är expert på förhörstekniker. De är desperata och har kört fast i en mordutredning där de har gripit en mordmisstänkt på ganska lösa grunder och bevisningen haltar.

Micaela Vargas har en helt annan bakgrund än Rekke. Hon kommer från Husby och känner sig obekväm i den tjusiga villan. Kanske känner hennes chef sig i samma underläge och han blir ännu mer på defensiven när Rekke konstaterar att kommissarien tränat pistolskytte på morgonen. Det stämmer, men hur kunde han veta det? Rekke rabblar snabbt upp några observationer som vanliga människor knappast gör eller kan tolka och sedan sågar han hela deras utredning. De äldre gubbarna blir förstås rasande men Micaela lyssnar intensivt. Det är som om Rekke slänger ur sig ledtrådar och hans intensiva blick söker hela tiden efter hennes.

När chefen stormat ut och hon motvilligt följt efter snurrar hans ord i hennes huvud. Hon har en hel del att kolla upp, och en obestämd längtan efter att prata med Rekke igen.

Nästa gång deras vägar korsas känner hon först inte igen honom. Då står han och svajar på en tunnelbaneperrong och hon springer på ren instinkt när hon märker att han är på väg att falla ner på spåret. Det framrusande tåget ger henne en rejäl smäll i ansiktet och chocken övergår i ilska när hon inser att han tänkt begå självmord. Han, som har allt. Mörbultad följer Micaelea med honom hem till hans takvåning på Östermalm. Hon somnar i en fåtölj och vaknar senare av pianomusik. Rekke spelar som en gud. Så lyfter han händerna från tangenterna och avslöjar en märklig detalj i mordfallet. Snart är det omaka paret indraget i en skrämmande värld av lögner och hemligheter ...

 

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113102603

ANTAL SIDOR
381

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789113102603

ANTAL SIDOR
381

FÖRLAG
Norstedts

UTGIVNINGSÅR
2021

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

David Lagercrantz:

"Osburitas är en smart deckare, hoppas jag, där inget riktigt är som det verkar. Men framför allt är det en berättelse om hur mina hjältar Micaela Vargas och Hans Rekke möts och löser ett brott som sträcker sig långt bort till talibanernas Afghanistan. Året är för övrigt 2003, och CIA har i hemlighet börjat tortera människor i stora skala."

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna