"Det här är en sann och personlig berättelse om en älskad mamma. Lågavlönad och frånskild sliter Birgitta för att hennes två barn ska få ett bra liv, tills livets motgångar blir omänskligt stora. Det här är en bok som verkligen berör – se till att du har näsdukar inom räckhåll när du läser!"
Om boken:
Birgitta Lundberg föds 1950 i folkhemmets Sverige. Hon gifter sig med Nils-Gunnar och de bygger ett hus på Fjärilsvägen i Sölvesborg och adopterar två barn från Sydkorea – Patrik och lillasyster Paula. Ju mer Nils-Gunnar jobbar, desto mer tid ägnar Birgitta åt barnen och det prydliga hemmet. Men när hans otrohetsaffär avslöjas kastar Birgitta ut honom och tar ensam hand om barnen.
Med skilsmässan kommer också fattigdomen och stressen, samtidigt som 1990-talets finanskris. Deltidsjobbet på Försäkringskassan räcker inte för att ta hand om hus och två barn.
När barnen flyttar hemifrån sätter Birgitta bo med en ny man. För varje gång de hälsar på blir misären mer påtaglig. Mamman är nu i uselt skick – hon går med rullator, ögonvitorna är gulaktiga, hemmet en sanitär olägenhet och stanken fruktansvärd. Snart förstår han att mamman är mycket sjuk, precis som relationen hon lever i …