Depphjärnan
Anders Hansen
Petra
marknadsansvarig på Bookie

"Enkelt, tydligt, lärorikt och tankeväckande om hur hjärnan fungerar och påverkar vårt mående. Men framför allt hoppingivande och alldeles briljant."

Hej kompis, hur är läget?

Kan du känna dig rastlös fast du är på ett ställe där du egentligen trivs ganska bra? Att det är något som drar i dig och vill att du ska rikta uppmärksamheten åt något annat håll, fast du hade tänkt att du bara skulle njuta och ha det trevligt?

Författaren och psykiatern Anders Hansen är tillbaka med en ny bok om hjärnan, där han reder ut varför många av oss känner tomhet och ångest fastän vi har det så bra. Det är lätt att tro att man har en trasig hjärna när man mår psykiskt dåligt, men ångest och oro är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider när vi riskerade att bli uppätna av rovdjur på savannen eller levde som samlare.

Vi är helt enkelt inte gjorda för att jämt vara glada och lyckliga – våra förfäder hade inte överlevt särskilt länge om de inte ständigt höll sig på tårna!

Men idag, när risken att bli lejonmat är minimal och vi har en varm skön säng att sova i på natten så skulle det vara skönt att slippa vara vaksam i onödan. Anders Hansen visar här hur vårt mående fungerar och ingjuter samtidigt hopp om att vi visst kan må bra i dagens uppskruvade och uppkopplade samhälle. För att lyckas behöver vi ta bättre hand om både hjärna och kropp, och kanske också sluta att ständigt jaga efter lyckan ...

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789178871148

ANTAL SIDOR
224

FÖRLAG
Bonnier Fakta

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789178871148

ANTAL SIDOR
224

FÖRLAG
Bonnier Fakta

UTGIVNINGSÅR
2021

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare utbildad vid Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. År 2019 slog han lyssnarrekord med sitt sommarprat i P1 och skrev både manus till och programledde den populärvetenskapliga tv-serien Din hjärna på SVT.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna