Som natten
David Ärlemalm
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Man känner verkligen för Asynja och vill att det ska gå bra för henne, samtidigt som man fruktar det värsta... Perfekt läsning för dig som vill ha spänning men inte en är sugen på en ”vanlig” deckare!"

Kärleken till dottern övervinner allt...

Hon har inte fått något namn än, men hennes föräldrar, Asynja och Eddie, kallar henne för Snäckan. Den lilla flickans mörka och smålockiga kalufs påminner Asynja om hennes bror, men annars försöker hon helst att inte tänka på den jobbiga uppväxten i Norrland. Asynja älskar sin dotter över allt annat men tabletter och alkohol har länge varit en del av hennes liv. Ibland tappar hon kontrollen över begäret att fly från verkligheten en stund och Eddie försöker få ihop pengar till sin lilla familj genom diverse småkriminella affärer.

En kväll är de tvungna att snabbt lämna förorten. Eddies kompis Kevin följer med och stämningen i bilen är spänd när de kör långt ut till en stuga i skogen. Eddie har varit där mycket som barn med sin pappa, när det bodde två äldre damer där. Nu verkar den stå öde så de gör sig hemmastadda och tänder i spisen för att få bort den råa luften. I skåpet ovanför diskbänken hittar de en halv burk snabbkaffe, ris och några konserver. Det är i stort sett allt de har att äta men tanken är att de ska åka vidare nästa dag.

Asynja tittar ut över det glittrande vattnet och ser Eddie och Kevin vid bryggan. Hon tycker om att se Eddie röra sig hemtamt i den här nya miljön. Tidigare hade hon inte kunnat se det framför sig. Eddie var höghus och torget nere vid centrum. Inte skog och hav, inte förrän nu.

Snäckan har somnat på filten och Asynja bär varsamt henne till sängen. Hon lägger sig bredvid och önskar att hon kunde ta ett glas till, men Eddie skulle inte tillåta det. Han vill att hon håller sig nykter.

Så väcks hon av en hög knall, är det ett pistolskott? Eddie kommer in, andfådd. Var är Kevin? Det som precis har hänt där ute blir början på en ond spiral, rakt ner i fördärvet ...

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137155968

ANTAL SIDOR
249

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789137155968

ANTAL SIDOR
249

FÖRLAG
Bokförlaget Forum

UTGIVNINGSÅR
2021

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad

Aprils böcker

Lina Nordquist
Mary Kubica
Jenny Holmqvist
R F Kuang
Catrin Ormestad
Aprils böcker
Lina Nordquist Lina Nord...
Mary Kubica Mary Kubi...
Jenny Holmqvist Jenny Hol...
R F Kuang R F Kuang
Catrin Ormestad Catrin Or...
Klarna