Jag skriver över ditt ansikte
Anna-Karin Palm
Kerstin
Redaktör på Bookie

"Hennes mamma hade ett enormt bekräftelsebehov, en sorts narcissism som Anna-Karin kände av redan som barn. Ibland buttert avundsjuk, ibland kategoriserande som att du är den intelligenta dottern och din syster är den vackra. Kan deras relation landa i ett slags försoning, innan det är för sent?"

Familjehemligheter och en komplicerad mor-dotter-relation!

Du säger: ”Vad heter din mor nu igen?” Jag svarar: ”Det är ju du. Du är min mor.”

Anna-Karins mamma växte upp i norra Hälsingland. Hon var äldst av nio syskon och fick sköta både småsyskon och hushållssysslor. Som femtonåring flyttade hon till Stockholm och det är livshungern och kunskapstörsten och kanske också revanschlusten som driver henne framåt och uppåt på samhällsstegen. Hon har gått sex år i folkskola men lyckas studera sig genom årskurserna hemma vid köksbordet för att slutligen bli läkare. Parallellt under de här åren är hon också hemmafru med småbarn, och arbetar kvällstid som kassörska för att dryga ut hushållskassan.

Författaren Anna-Karin Palms utlämnande bok om sin mamma är en stark och berörande skildring av ett kvinnoöde, men också av en familj som förändras i dödens närhet. Hon lyckas också sätta ord på känslor som skaver och knepiga situationer som kan uppstå i nära relationer. Här finns även stor kärlek och hopp om försoning, i elfte timmen …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100186906

ANTAL SIDOR
233

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100186906

ANTAL SIDOR
233

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell

Oktobers böcker

Jonas Hassen Khemiri
Stephen King
Jonas Gardell
Oktobers böcker
Jonas Hassen Khemiri Jonas Has...
Stina Jackson Stina Jac...
Stephen King Stephen K...
Solvej Balle Solvej Ba...
Jonas Gardell Jonas Gar...
Klarna