Domslut
Ulrika Mossberg
Elia
Formgivare på Bookie

"Lea träffar Jakob i en bar och passionen slår till med full kraft. Problemet är bara att Lea arbetar som domare och vad han inte vet är att de ska träffas igen redan nästa dag, och då i ett helt annat sammanhang … En litterär debutroman som vrider och vänder på temat kärlek och dess gråzoner."

Spännande skrivet om den tunna gränsen mellan passion och besatthet.

Lea har satsat hårt på karriären och lever ett inrutat liv som framgångsrik domare. Jobbet tar mycket av hennes tid och priset hon betalar är att bli mer och mer känslomässigt avstängd. En kväll i en bar möter hon Jakob som tar kontakt och frågar henne om de inte har träffats förut. Och det har de faktiskt, det visar sig att de har gått i samma skola för länge sedan.

Men det är inte därifrån Lea känner igen honom. Hon har precis sett en bild på honom i förundersökningen till morgondagens rättegång. Egentligen borde hon avsluta deras samtal, det är fel av henne att överhuvudtaget prata med honom på det sättet som hon gör. Men hon kan inte låta bli. Det är något med Jakob som tränger igenom de murar Lea byggt upp omkring sig.

Jakob anklagas av Rakel för olaga förföljelse. Rakel adopterades av Jakobs familj som barn. En gång stod de varandra så nära att de nästan var en och samma person, trots att de var varandras motsatser. Hon var den vilda och spontana, medan han alltid var den lugna som hjälpte henne ur knipa. Som studenter har de delat lägenhet i Lund, och det är där gränserna för deras relation blir grumliga. Nu kämpar Jakob med att fortsätta sitt liv utan Rakel. Samtidigt blir domaren Lea allt mer fascinerad av honom …

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100181475

ANTAL SIDOR
324

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100181475

ANTAL SIDOR
324

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

UTGIVNINGSÅR
2021

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Ulrika Mossberg:

"Jag visste att jag ville skriva en bok om passion och starka känslor."

"Lea är en driven person med stark integritet. Van att uppnå det hon vill, och att kunna kontrollera sig själv och sitt liv. Hon kan uppfattas som ganska kall, men alla människor har ju känslor, och när hon möter Jakob så river han ner de murar hon byggt upp. På gott och ont."

 

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna