Älskade barn
Ashley Audrain
Kerstin, redaktör

När Blythe får sitt första barn vill hon bryta mönstret som upprepats i hennes familj och ge sin dotter all den kärlek hon själv aldrig fick när hon växte upp. Men samtidigt har hon svårt att acceptera att Violet beter sig som hon gör. Hon ser tidigt tecken på att dottern verkar sakna samvetskval – eller är det hon själv som tolkar in saker på grund av sömnbrist och egna själsliga sår? 

Om boken:

Blythe sitter i bilen och tittar in i sin före detta mans hus. Hela hans nya lilla familj är samlad där inne. Hon lyfter upp den tjocka bunten med pappersark som hon tänker ge till honom, och känner tyngden av sina ord. Här finns allt hon inte kan säga. Tidigare generationers hemligheter och skam. Det hon tror sig ha sett. Pojken på lekplatsen. Nätterna när dottern stod och stirrade på sin lillebror Sam i mörkret medan han sov. De gömda knivbladen …

Nu tänder hans nya fru ljusen därinne, och för ett kort ögonblick leker Blythe med tanken: tänk om det skulle börja brinna därinne medan alla sover i natt? Så får hon syn på flickan som står i dörröppningen. Hennes egen dotter, Violet. Hon ser rakt på Blythe. Med ena handen lägger hon håret över axeln, och det är en kvinnas gest mer än en flickas.

För första gången tycker Blythe att de liknar varandra. Hon vevar ner bilrutan och lyfter handen till en hemlig hälsning. Flickan står kvar en stund innan hon vänder sig om och går in igen. Blythe stålsätter sig och väntar på att hennes ex ska komma ut och fråga vad i helvete hon gör här. Men istället går Violet lugnt tillbaka in i vardagsrummet och leder pojken till mitten av vardagsrumsfönstret. En skådespelare som intar sin plats på scen.

Pojken ser ut precis som Sam. Hon mår illa. Violet stirrar på Blythe genom fönstret, med händerna på sin halvbrors axlar. Hon böjer sig ner och pussar honom på kinden. Han pekar på snön som faller, men flickan släpper inte Blythe med blicken. Blythe märker att hon ryggar tillbaka mot sätet. Hon sväljer och vänder till sist bort blicken. Dottern vinner. Det gör hon alltid ...

Läs mer

Läs mer
  • MÖRKA HEMLIGHETER
  • MÅSTE PRATA OM
  • FAMILJEDRAMA
  • ÅRETS BOK-NOMINERAD
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182861

ANTAL SIDOR
314

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

ÖVERSÄTTARE
Helena Hansson
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789100182861

ANTAL SIDOR
314

FÖRLAG
Albert Bonniers Förlag

ÖVERSÄTTARE
Helena Hansson

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen

Januaris böcker

Malin Stehn
Sofie Weidemann
Colson Whitehead
Tessa Hadley
Anders Hansen
Januaris böcker
Malin Stehn Malin Ste...
Sofie Weidemann Sofie Wei...
Colson Whitehead Colson Wh...
Tessa Hadley Tessa Had...
Anders Hansen Anders Ha...