Dit du går, följer jag
Lina Nordquist
Kerstin
redaktör på Bookie

"Det här är en bok som verkligen lyckas skildra ett liv i samhällets utkant, där varje dag är en kamp för överlevnad. En stor läsupplevelse som bara växer och växer ända till det fulländade slutet!"

Trollbindande debutroman om torparliv i 1900-talets Fattigsverige!

"Unni, Unni", sa han. "Dit du går, följer jag. Jag vandrade ensam hela vägen från Kristiania innan jag fann dig, nog kan jag vandra minst lika långt i ditt sällskap för att hella dig och grodden"

Armod heter mannen som är Unnis stora kärlek. Och han är inte bara en talker, han är en doer också! De har inte ett öre på fickan, men bestämmer sig för att fly tillsammans och börja ett nytt liv i Sverige.

Hemma i Norge går det rykten om att Unni är en mördare. Hon kan läkekonst, har en ettårig oäkting som heter Roar, och prästen i trakten vill henne illa.

De vandrar genom snölandskapet, där vackra snöflingor snart byts mot piskande isvind. Armod virar sin halsduk om Roar som Unni bär tätt emot kroppen och går sen själv först mot blåsten. Men när de korsar gränsen mot Sverige dansar solstrålarna över marken, och när Unni nästan är på väg att ge upp hittar de ett ödetorp. Mitt i skogens kallhål, där träden släpper fram en öppning mot himlen, ligger deras glänta. En förfallen gråtimrad liten stuga, omgiven av syrener, vinbärsbuskar och två åldrade äppelträd.

Armod tar Unnis hand. Här kan de stanna. Han lyfter upp Roar i luften, som att de hörde samman. Roar är inte hans barn, och Armod hade inte behövt fly från Norge som hon. Men båda vet att de hör ihop. Dit den ena går, vill den andra följa.

Men snart tvingas den lilla familjen huka under naturens och skogsbondens brutala nycker i det nya landet. Livet blir hårt och svälten lurar runt hörnet.  Unni gör allt för dem hon älskar – och saker sker i den lilla stugan som får efterverkningar långt fram i tiden …

Mer än sjuttio år senare sitter Kåra vid köksbordet som Armod byggde. Hon planerar begravningen för sin svärfar Roar. Det gror mörkt i hörnen. Vad var det egentligen som hände för länge sedan, när Roars föräldrar kom till huset? Unnis och Armods kärlek var större än allt. Kåras oro är lika stor. Nu vill hon bryta tystnaden och avslöja hemligheterna.

FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189051737

ANTAL SIDOR
368

FÖRLAG
Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
2021
FORMAT
Inbunden

ISBN
9789189051737

ANTAL SIDOR
368

FÖRLAG
Romanus & Selling

UTGIVNINGSÅR
2021

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Lina Nordquist

Lina Nordquist är docent i fysiologi och diabetesforskare, men tjänstgör för närvarande som riksdagsledamot. Hon är uppvuxen i Hälsingland och bor med familj och fyra hundar i Uppsala. Dit du går följer jag är hennes hyllade debutroman.

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna