Moderna klassiker
En halv gul sol & Steglitsan
Elia
formgivare

"Mina två starkaste läsupplevelser! Steglitsan är en fängslande roman som kretsar kring 15-åriga Theo som i ett terrorattentat lägger vantarna på en dyr tavla som han sedan i hemlighet bär med sig genom livet. En halv gul sol är en episk roman med starka karaktärer som hänger med länge."

En halv gul sol 

Olanna och Kainene är så olika som två tvillingsystrar kan bli. Olanna har ärvt sin moders mjuka kvinnliga skönhet och hon gör sig till vän med alla. Kainene är sluten och hård och bestämmer sig tidigt för att gå i sin välbeställda faders fotspår och bli affärskvinna. Hon möter engelsmannen Richard som blir blixtförälskad i henne men hon funderar inte ett ögonblick på att bilda familj till skillnad från Olanna som flyttar ihop med sin stora kärlek, Odenigbo och får en dotter, Baby.     

Hos Odenigbo möter vi också hans unge tjänare Ugwu, en fattig pojke från landet som i ung ålder visar att han har huvudet på skaft och behandlas som en i familjen.  Men när kriget bryter ut blir de alla offer för fruktansvärda händelser som sliter sönder deras liv…

Steglitsan

En ung pojke i New York City, Theo Decker, överlever mirakulöst en olycka som tar hans mammas liv. Ensam och sviken av sin pappa flyttar han in hos en väns familj, inom sig kämpar han med att finna en mening i sitt nya liv. Under åren som följer blir han uppslukad av en av de få saker som påminner honom om hans mamma: en liten, mystiskt fascinerande målning. En målning som till slut drar in Theo i konstens kriminella baksida.

Steglitsan är en oförglömlig odyssé genom dagens Amerika och ett drama med nästan outhärdlig skärpa och intensitet. Det är en berättelse skriven av en mästare om förlust och besatthet, överlevnad och identitet och konstens intensiva dragningskraft.

 

FORMAT
Pocket

ISBN
-

ANTAL SIDOR
1463

FÖRLAG
-

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Joakim Sundström/Rose-Marie Nielsen
FORMAT
Pocket

ISBN
-

ANTAL SIDOR
1463

FÖRLAG
-

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Joakim Sundström/Rose-Marie Nielsen

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn

Junis böcker

Alice Winn
Moa Herngren
Taylor Jenkins Reid
Matthew Blake
Johan Ehn
Junis böcker
Alice Winn Alice Win...
Moa Herngren Moa Herng...
Taylor Jenkins Reid Taylor Je...
Matthew Blake Matthew B...
Johan Ehn Johan Ehn
Klarna