Vildsint kärlek
Kirke & Svindlande höjder
Kerstin
redaktör

"Gör dig redo för historisk, vildsint kärlek! Madeleine Miller har förvandlat en grekisk myt till en modern klassiker i Kirke – äventyr, kärlek och kvinnlig revolt. Emily Brontës roman Svindlande höjder är klassikernas klassiker, spetsad med uppslukande kärlek och hämnd."

Kirke

Kirke är den första häxan i litteraturen. En kvinna med mer makt än vad samhället ansåg lämpligt. Hon var gudinnan som förförde Odysseus med trollformler och förvandlade hans manskap till svin. Madeline Miller lyfter ut Kirke ur Odysséen och ger henne en egen bok - som blir något så ovanligt som en kvinnlig äventyrsberättelse. Det är en kraftfull och tidlös saga för vuxna, om en kvinnas kamp för överlevnad och frihet.

Svindlande höjder

En kväll kommer mr Earnshaw hem till sin gård med en pojke han plockat med sig från gatorna i Liverpool. Hittebarnet Heathcliff har svårt att finna sin plats i familjen och slits mellan hatet till fosterbrodern Hindley och den uppslukande kärleken till fostersystern Catherine. Men tiden ska skilja dem åt. När mr Earnshaw dör och Catherine gifter sig med en barndomsvän blir hämnden Heathcliffs enda mål i livet.

Svindlande höjder hör till den engelska litteraturens mest välkända klassiker. Den vildsinta kärlekshistorien från 1847 betraktas fortfarande som nyskapande och modern, men den möttes med skepsis av sin samtid.

FORMAT
Pocket

ISBN
-

ANTAL SIDOR
844

FÖRLAG
-

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Niclas Nilsson/Birgit Edlund
FORMAT
Pocket

ISBN
-

ANTAL SIDOR
844

FÖRLAG
-

UTGIVNINGSÅR
2022

ÖVERSÄTTARE
Niclas Nilsson/Birgit Edlund

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund

Julis böcker

R F Kuang
Sandrine Collette
Fly
Anders Roslund
Julis böcker
R F Kuang R F Kuang
Sandrine Collette Sandrine ...
Anders Roslund Anders Ro...
Nisha J Tuli Nisha J T...
Klarna